By-product beauty: Koncept koji ćeš obožavati!

Zapamtite, By-product beauty će biti jedan od vodećih trendova u godinama koje su pred nama.

Pored pažljivog odabira brendova, jedan deo svog vremena posvećujemo istraživanju jedinstvenih trendova i dobrih praksi. I baš negde na toj relaciji, otkrili smo jedan od najvećih rastućih trendova u našoj industriji. Bila je to ljubav na prvi pogled, a kroz par redova će ti biti jasno i zašto.

By-product beauty (takođe, koriste se termini circular beauty i zero waste beauty) je koncept koji počiva na ideji da se velika količina iskoristivih sastojaka iz prehrambene industrije može koristiti za stvaranje novog proizvoda i to, ni manje ni više, nego za lepotu.

Da, to izgleda baš kako i zvuči. Nečije “smeće” možemo pretvoriti u neprocenjivo blago koje pruža toliko benefita za našu kožu i kosu.

Od tako jednostavne ideje poput one da od ostatka kafe možemo napraviti piling, polako dolazimo do jedne neverovatne By-product beauty ere.

Prati našu By-product beauty rubriku. Svakog utorka, naš dragi prijatelj i chef 👨‍🍳 Aleksa Zujović i mi ti donosimo novi sastojak ili namirnicu sa kojom možeš napraviti najukusnija jela, a čije ostatke ili komadiće možeš upotrebiti i u svojim beauty ritualima. 

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja