Dodir nara na tvojim usnama

Obožavamo pilinge za usne! Oni daju toliko efektne rezultate, ali i prostor da se pomalo poigramo u svojoj kuhinji. Kombinacija šećera i ulja je savršena osnova za kreativnost. Ovaj piling inspirisan je slatkastim i osvežavajućim ukusom nara i obožavaćete ga jer je veoma jednostavan za pravljenje.

Sve počinje sa organskim šećerom od trske. Fino zrno i prekrasna prirodna boja ovog šećera čini ga jednim od naših omiljenih „alata“ za piling usana. Možeš dodati i neku jestivu boju kako bi dobila još primamljiviji piling, ali ga možeš ostaviti i u izvornom stanju jer će svakako izgledati prelepo.

Ulje nara bogato antioksidansima je glavna zvezda ove sjajne mešavine ulja. Ovaj neverovatni sastojak se posebno ceni zbog svojih protivupalnih svojstava, ali i raznih drugih benefita za našu kožu. Taj dragoceni sastojak ćemo pomešati sa uljem koštica kajsije, jer ima laganu teksuru i mešavini će dati nežnu osnovu. Dodir ricinusovog ulja će pilingu dati onaj klizav osećaj poput omiljenog balzama za usne.

Da bi piling imao i neodoljiv miris, dodaj malo aromatičnog ulja od nara. Miris koji podseća na omiljene slatkiše i koji će ga učiniti još ukusnijim. Ako si fan nekog drugog voća, slobodno dodaj aromatično ulje sa drugim mirsom.

Generalno možeš prilagoditi ovaj recept prema svom ukusu. Iskoristi neku drugu jestivu boju u prahu u ovoj formuli, a i ulja se lako mogu zameniti sa drugim mirisnim uljima. Možeš probati čak i sa esencijalnim uljima ali koja su nežna prema usanama i na biljnoj bazi. Samo ćeš tada morati da prilagodiš količinu svom receptu na osnovu specifikacija tog sastojka.

Ovaj recept se lako može udvostručiti ili utrostručiti kako bi napravila veće količine, samo pripazi na odnos sastojaka. Što se tiče roka trajanja, sve dok je dobro upakovan, piling je bezbedan i siguran. Pre nego što se otvori, može trajati i do tri meseca. Nakon prvog otvaranja, bilo bi dobro da se iskoristi u naredenih nedelju dana.

Piling za usne sa narom

Sastojci:

  • 2 kašičice organskog šećera od trske
  • 2 kašičice ulja od koštice kajsije
  • 1 i po kašičica organskog ulja od nara
  • 1/2 kašike organskog ricinusovog ulja
  • 1/8 kašičice mirisnog ulja od nara
  • Prstohvat omiljene jestive boje u prahu

Uputstvo:

Sipaj sastojke u malu posudi i dobro promešaj. Prebaci smesu u tegle i zatvori poklopcima.

Upotreba i pakovanje:

Zbog boje, piling će sjajno izgledati u staklenim teglicama.

Pre upotrebe, dobro promešaj, a zatim nanesi piling na usne. Nežno masiraj, a zatim obriši ostatke mekanom pamaučnom tkaninom.  

Dodir nara i na tvom licu

22|11 penušavi ovlaživač Fito-peptid + CO2 ekstrakt nara je baršunasta pena bogata bioaktivnim komponentama koja obnavlja i jača tvoju kožu, ostavljajući osećaj zategnutosti i finog konturisanja.

CO2 ekstrakt nara je jedan od najboljih antioksidanata, obnavlja tvoju kožu i sprečava starenje. Takođe, čini je otpornijom na zagađenje, toksine i eliminiše nedostatak kiseonika u dubljim slojevima kože.

Koristi dva puta dnevno - ujutru i uveče. Uzmi 2-3 kapi proizvoda i umasiraj na kožu malim kružnim pokretima.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja