Svi volimo 🍉, pa čak i naša koža!

Verovatno si i ti, baš kao i mi, ovih dana počela svuda da viđaš lubenice. Na pijacama, u marketima, ali i na garedorbi i letnjim aksesoarima. Pa čak je i popularna muzička zvezda Harry Styles nedavno izbacio letnjih hit pod nazivom „Watermelon Sugar“.

Lubenica je oduvek bila svestrano voće i simbol našeg omiljenog godišnjeg doba. Ukusna i zdrava poslastica koju rado ubacujemo u svoj letnji jelovnik, i kao dezert i kao užinu. Nismo mogli a da se ne zapitamo kako te ukusne kriškice utiču na našu kožu? A odgovor nas je oduševio!

Lubenica u beauty ritualima nije nova stvar i to mnoge žene znaju. One se vekovima koriste u azijskim kulturama zbog protivupalnih svojstava ploda koja deluju na smanjenje crvenila i upale, a i popravljaju izgled kože generalno. Lubenica je bogata vitaminima A, C i E koji vole kožu, a koji joj takođe daju svoju antioksidacijsku snagu da pomogne neutralizirati oštećenja slobodnih radikala i da se smanji stres na koži. Postoji pregršt sjajnih DIY recepata poput onih da se bela kora stavlja na lice ili komadići ploda na oči, nešto poput čuvenog rituala sa krastavcima.

Ali koji su zapravo najveći benefiti lubenice?

Cela lubenica je neverovatno dobra za našu kožu. Srž ove voćke je prepuno vode što prirodno hidrira suvu kožu. Kora može pomoći kod iritacija i popravljanju izgleda kože. Seme je napravljeno od proteina i obogaćeno je masnim kiselinama koji daju hidriran i osvežen izgled.

Pošto se ovo čudo od voća sastoji od 90% vode, hidratacija je na prvom mestu. Međutim, ona ima tu moći i da savršeno umiri kožu, a ponekad čak i da pomogne u izglađivanju bora i borica.

Sa kojim sastojcima se najbolje uklapa?

Sastojci poput hijaluronske kiseline mogu pojačati hidrataciju. Nežni pilinzi poput onih sa mlečnom kiselinom su takođe savršeni sastojci za kombinovanje sa lubenicom, kao i pojačani antioksidanti poput vitamina C i E.

Letnji ritual u kojem ćeš sigurno uživati!

Iseckaj na kockice ovu sjajnu letnju poslasticu, a zatim nanesi našu Milk Peel masku i priušti svojoj koži tretman kakav zaslužuje!

Inspirisani vrhunskim korejskim beauty trendom, mlečna kiselina i hidratantni kokos i sojino mleko zajedno rade na brzom rastvaranju mrtvih ćelija kako bi tvoja koža bila glatka i bez iritacija.

Koliko vremena je potrebno da se vide rezultati lubenice?

Ukratko: trajaće sekund. Možda ćeš odmah primetiti da je tvoja koža smirenija i manje crvena ili razdražena. Ali za dugoročne efekte, kao i za većinu proizvoda na koži, potrebno je najmanje 30 dana da bi stvarno videla ozbiljne razlike.

Da li je pogodna za sve tipove kože?

Ponovićemo opet – lubenica sadrži 90% vode što znači da je sigurna za sve tipove kože, uključujući osetljivu i suvu, baš kao i onu sklonu akanama. Ona nežno otklanja crvenilo i stres sa kože, sa čim se svi suočavamo tokom letnjih meseci.

Zašto bismo je trebali odmah dodati u svoju rutinu?

Lubenica instant smiruje kožu, a zaista može pomoći i kod akni sa čim se bori dosta žena. Ipak, sveukupna hidratacija je najvažnija stvar za negu kože, a lubenica je savršena za to.

Uvek je dobro vreme da dodamo lubenicu u svoju ishranu ili dnevnu rutinu, ali leto nekako posebno miriše na nju.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja