Veganski sladoled od avokada bez aditiva i mlečnih proizvoda

Nećemo te previše ubeđivati da probaš ovaj sjajan sladoled. Samo ćemo ti reći da pogledaš ovu sliku. 

To je veganski sladoled od avokada u ljuskama od avokada! Potpuno je jestiv. Koliko je to neverovatno?

Verovatno ti je već jasno koliko smo ludi za drugačijim trendovima i koliko volimo da eksperimentišemo sa receptima koji drugi izmišljaju. Način isprobavanja novih stvari, koje su ponekad čudne, može biti jako zabavan. Sve dok su jestive, naravno...

Stavljanje pravog sladoleda u ljuske avokada nažalost nije bila naša ideja. Videli smo ovaj recept na društvenim mrežama i odmah smo pomislili: „Ok, moramo to da napravimo!“

U videu se objašnjava kako napraviti pravi veganski šerbet koristeći kašu od avokada, šećerni sirup, pektin, vlakna i limunov sok. Sve je koncipirano tako da bude zaista jednostavno, a svi volimo jednostavne stvari, zar ne? Bez mlečnih proizvoda, vegansko i bez konzervansa.

Naša verzija je čak lakša od originala. Sveukupno smo koristili samo 5 sastojaka: avokado, datule kao zdrav zaslađivač, bademovo mleko, limunov sok i malo kakaa u prahu za „kamenčiće“ koje su u sredini avokada.

Sastojci:

  • 180 gr smrznute kaše od avokada
  • 3 datule (biljke iz porodice palmi)
  • bademovo mleko
  • ¼ soka od limuna
  • kakao u prahu

Uputstvo:

  1. Iseći avokado na pola, pa ga izdubiti. To staviti u zamrzivač, a ljuske oprati pa i njih zamrznuti.
  2. U blenderu pomešati pulpu avokada zajedno sa limunovim sokom, datulama bez koštica i malo bademovog mleka kako bi se sve dobro sjedinilo.
  3. Uzeti oko dve kašike smese i dodati joj malo kakaa u prahu.
  4. Sipati smesu u posudu (a čokoladnu smesu u malu šoljicu) i sve staviti u zamrzivač.
  5. Kada se dovoljno zaledi staviti smesu u ljuske avokada, a zatim je lepo rasporediti kašikom. Vratiti u zamrzivač.
  6. Da bi se izdubile rupe na sredini, koristiti kašičicu ili šta god ti je zgodno.
  7. Kada je sladoled od kakaa dovoljno zaleđen, napraviti kuglice a potom ih uvaljati u kakao prah i staviti u rupe. (čudno zvuči, ali uspećeš)
  8. Zamrznuti i jesti u bilo koje doba.

 

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja