Anti-age: Kratka istorija

Od čuvenih mlečnih Kleopatrinih kupki pa sve do krema u najsavremenijim labaratorijama, evo kako su izgledale prekretnice kroz vekove kada je reč o borbi protiv bora i borica. 

Ovo je samo još jedan u nizu dokaza da su žene, ali i muškarci, oduvek pridavali značaj nezi kože, a da čovečanstvo već vekovima ne odustaje od potrage za još savršenijim i delotvornijim kozmetičkim proizvodom koji će usporiti ili ublažiti proces starenja na našoj koži i dati nam mladolik izgled.

69 - 30 godina pre nove ere

Čuvena Kleopatra se svakodnevno kupala u magarećem mleku, navika koja je zahtevala održavanje i izdržavanje 700 magaraca. Ali ne možemo je kriviti. Kleopatra je toliko davno spoznala blagodeti alfa hidroksilnih kiselina u mleku koje su odlične za piling i nestvarnu mekoću kože.

150 godina pre nove ere

Grčki lekar Galen je razvio prvu kremu koristeći vodu, maslinovo ulje i voćni vosak. Formula koja je efikasno uklanjala prljavštinu, ulje i mrtve ćelije sa površine kože.

1513

Španski istraživač Juan Ponce de Leon kreće u potragu za fontanom mladosti, legendarni izvor čija voda donosi večni život i zdravlje. Umesto toga, otkriva Floridu.

1558 - 1603

Elizabetanske žene na lice su stavljale tanke kriške sirovog mesa kako bi umanjile bore.

1700s

Žene sa francuskog dvora koristile su staro vino za lice, postupak koji je imao benefite kao današnji piling lica. 

1889

Margaret Kroesen uočava ne tako lepe linije od mrštenja kod svoje ćerke Alice i razvija Frownies, lepljive patcheve koji se koriste kako bi zategnuli kožu i izgladili bore. 

1927

Prva kozmetička hormonska krema se prodaje u Sjedinjenim Državama.

1952

Le Secret de Blanche Delysia je prvi albium iz Francuske za izglađivanje bora koji se prodaje u Americi. Albium je rastvorljiv protein izdvojen iz krvi goveda. Studije su pokazale da zatezanje kože nema dugotrajni efekat. 

1995

FDA odobrava retinoičnu kiselinu, glavni sastojak kreme Retin-A, za tretman bora. Veoma su bile efikasne, ali upala, ljuskanje i crvenilo su uočene kao neke od mogućih nuspojava. 

2002

Botoks je odobren kao tretman za lečenje i izglađivanje bora oko usana.

2011

Zahtevi da FDA označi i odobri kreme za sunčanje, dozvoljavajući samo UVA / UVB kremama sa SPF od 15 ili više da tvrde da smanjuju rizik od raka kože i ranog starenja kože.

2011 -

Deceniju iza nas obeležila je velika konkurencija među beauty brendovima. Pred nama se odjednom pojavio prevelik izbor različih preparata za razne namene i tretmane. U toj “kozmetičkoj džungli” teže je nego bilo kad pre pronaći proizvode koji su potpuno bezbedni za našu kožu i da ne sadrže toksine i druge štetne sastojake. 

Mi prednost dajemo uvek prirodi i jednostavnim formulama. Baš kao negde na početku ovog teksta, vraćamo se proverenim i sigurnim metodama. Ne pravimo izuzetak ni kada su u pitanju anti-age proizvodi. Zato budi sigurna da ćeš prilikom korišćenja bilo kojeg našeg proizvoda ili brenda svojoj koži pružiti samo ono najbolje iz prirode.

Naša preporuka:

Vidljivo vlaži kožu, pojačava sintezu kolagena, bori se protiv bora na obrisima usana i na koži oko usta. Ekstrakt dinje izglađuje, učvršćuje i vlaži kožu. Fito-peptid se bori sa boricama oko usana i poboljšava elastičnost kože. Ekstrakt manga je bogat vitaminima i mineralima, pruža UV zaštitu, hidrira, učvršćuje i pospešuje regeneraciju ćelija.
 
Posebno kreirana krema za područje oko očiju čini kožu elastičnom, značajno smanjuje tamne krugove i natečenost ispod očiju, jača zidove kapilara i snažno se bori protiv borica.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja