Daleko, negde van grada...

Život ponekad zaista zna biti previše naporan i zahtevan, zato ono vreme koje izdvajamo samo za sebe mora biti mnogo fleksibilnije i spontanije od naše svakodnevnice. Onima kojima je potreban predah od svih dnevnih obaveza (a ruku na srce, to smo svi mi), priroda je glavni beg od stvarnosti. I zaista, ništa ne oporavlja i ne opušta tako dobro kao par dana negde daleko van grada.

U susret sunčanim danima kada ćemo svi provoditi više vremena na otvorenom, donosimo ti kratak vodič za piknik poput onih iz filmova. Bez obzira da li si se odlučila za neko obližnje izletište ili nešto što je kilometrima udaljeno od tvog grada, bitno je da na umu imaš par ključnih stvari.

Izleti su sami po sebi spontani i nekoliko nepredviđenih situacija ga može učiniti još boljim, ali neke stvari prosto moramo isplanirati. Ukoliko praviš izlet u svom dvorištu, tada ti nije potrebna neka ekstremna priprema, jer je sve tu na dohvat ruke. Za one udaljenije lokacije, ipak moramo malo više pripremljeni.

Vremenska prognoza

Za uspešan izlet najvažnije je vreme. Naravno, nikada ne možemo sa sigurnošću biti sigurni da će nas poslužiti lepo vreme, ali ono što mi možemo da učinimo je da ne krećemo predaleko od svoje kuće na mesto gde ne postoji „skrovište“ u periodima godine kada je vreme veoma promenljivo. 

Ipak, ako te zadesi malo kiše, vetra ili magle, okreni situaciju u svoju korist. Najvažnije je društvo, a kada je ono pravo, nikakvo vreme neće pokvariti zabavu.

Idealno mesto

Da bi opuštanje bilo potpuno bitno je da lokacija odgovara tvom senzibilitetu. Da li više voliš mir koji šuma pruža ili prijatan zvuk reke? Istraži malo, sigurni smo da se oko tebe nalaze predivna mesta na kojima možeš provesti predivan dan sa partnerom ili ekipom.

Hrana i piće

Piknik nije piknik ako ne sadrži najukusnije namirnice i tu ćemo se svi složiti, zar ne? Obroke i napitke možeš napraviti kod kuće i spakovati ih u pametnu torbu za hlađenje koja će ih održati svežim. 

Pronađi neke zanimljive, ali jednostavne recepte u kojima će oko uživati isto koliko i stomak. :)

Dodaci

Ne znamo da li ima potrebe da naglašavamo, ali obavezno moraš nabaviti neku divnu korpu za sve te ukusne namirnice, baš kao i pribor, posuđe prilagođeno za izlete i salvete. Uz malo mašte, eto ugođaja za celo društvo, a i sjajna fotka za Instagram. :)

Termosi su sjajna opcija za avanture daleko od kuće, a ne zaboravi i na otvarač za vino. Takođe, potrebno je poneti i eko kese za otpad jer želimo biti ljubazni prema prirodi isto koliko i ona prema nama, zar ne?

Udobno se smesti u mekane tkanine

Bez obzira da li si zamislila da trpeza bude na travi, drvenom prilazu na reci ili čak u gepeku automobila, neophodno je da dodaš malo udobnosti.

Uz nekoliko praktičnih jastuka, dušeka i pokrivača svako mesto će dobiti onaj „domaći“ komfor koji će odmor učiniti potpunim ugođajem za sva čula.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja