Date night kod kuće

Ovo je priča o tome kako je romantiku moguće održati čak i u najtežim vremenima. 

Uobičajna druženja, dejtovi i izlasci trenutno ne dolaze u obzir, ali to možemo okrenuti u svoju korist i ispoljiti svu kreativnost koju imamo u sebi. Ovih devet simpatičnih aktivnosti u zatvorenom prostoru sa partnerom (a može i sa cimerkom ili sa kim god da si ostala “zaglavljena”) učiniće da ovi dani budu malo lakši i zabavniji. 

Znojenje je lakše u dvoje

Naši omiljeni fitnes centri su zatvoreni do daljnjeg, a višak slobodnog vremena često rezultira povećanim brojem obroka (bar kod nas je tako :)). Čak i ako smo ograničeni prostorom, trebali bismo da povedemo računa o svom telu i sveukupnom zdravlju. Bilo da ste išli na treninge kao par ili odvojeno, novonastalu situaciju možete iskoristiti da probate vežbanje u paru. Postoji toliko super online treninga uz koje ćete se sigurno dobro zabaviti i ismejati, ali i potrošiti taj višak kalorija. 

Potraga za blagom

Jednu od omiljenih dečijih zabava možemo probati i mi odrasli. Neki predmet (u daljem tekstu “blago” :)) možete sakriti u stanu ili u kući i osmisliti tragove za partnera. Sa potragom blaga počinje i prava zabava. Ovo je odličan izbor za one ultra kreativne. 

Kulinarske veštine

Ako ništa drugo, ovih dana smo se svi vratili u kuhinje i ponovnom pripremanju domaćih jela. A to je, priznaćete, i najukusnije. Zajedno isprobajte neki recept koji nikada pre niste. Neka bude nešto egzotično ili nešto u čemu toooliko uživate. Ova ideja može se primeniti i na one koji su trenutno u vezama na daljinu. Video call i zajedno pripremanje večere, a zatim možete i zajedno večerati preko kamere. :)

Naučite nešto novo

Da li ste oduvek želeli da zajedno naučite neki novi jezik ili veštinu, ali nikada niste imali slobodnog vremena za to? Eto idealne prilike! Internet nudi toliko mogućnosti, sjajnih kurseva i korisnih tutorijala. Samo je nebo granica. 

Izgradite tvrđavu

Opet ćemo se vratiti na decu, jer oni su zaista nepresušna inspiracija. Znate ono kad smo kao mali pravili svoje tvrđave i šatore u dnevnoj sobi? E pa to isto možete uraditi i sa partnerom. Uzmite udobne jastuke i pokrivače, napravite svoje utvrđenje, spremite omiljenu muziku ili film, piće ili kokice… I uživajte!

Prijateljsko takmičenje

Video igrara, kao i onih društvenih, ima u iyobilju. Izaberite onu koja vas oboje zanima i neka takmičenje počne. Odmerite snage sa partnerom, kome bolje radi logika, a ko ima više sreće nego pameti?! :)

Kulturno uzdizanje

Sve ono što ste dugo odlagali da pogledate, sada konačno imate priliku. Svi ti sjajni filmovi, ali i predstave, mjuzikli, opere… Dobro, doživljaj nije isti kao kad je uživo, ali biće to sigurno lepo iskustvo. A Google Arts & Culture vas može odvesti u razne virtuelne avanture širom sveta. 

Razmazite se

Briga o sebi nikad nije bila bitnija, ali i izvodljivija. Sada konačno imate vremena za svoje male rituale i spa momente. Sa partnerom možete uživati u toploj kupki i čaši vina. Prijaće vam oboma, u to nemamo sumnje. 

PLANT Apothecary Get It On senzualna kupka će probuditi sva vaša čula. Organska kupka za telo sadrži esencijalna ulja afrodizijačke sandalovine, đumbira i kedra. Za tuširanje ili kupku sa mehurićima. 

A u slučaju da živiš sa cimerkom, zajedno možete staviti masku za lice dok takođe uživate u toj čaši vina. Vino je nekako univerzalna aktivnost, zato ga toliko i volimo. :)

Sheet maske za osetljivu kožu, hidrataciju, anti-age… Izaberi onu koja tebi, ali i tvojoj cimerki, najviše odgovara. 

Planirajte budućnost

Jedan od zdravijih načina da se suočimo sa neizvesnošću koja je pred svima nama. Da, ne znamo kada će se stvari vratiti u normalu. Ne znamo ni da li ćete ta “normala” zaista biti normalna. Ali jednog dana će sigurno sve opet doći na svoje. Ma... Biće i bolje. 

A do tada, sedite i zajedno napravite listu svojih vizija, želja i planova za bližu i dalju budućnost. Može biti nešto krupnije, ali i neki mini ciljevi. Da li biste možda mogli da imate kućnog ljubimca ili gde ćete provesti sledeći odmor? Ovo će vam sigurno skrenuti misli sa svakodnevnice i to u veoma lepom smeru. 

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja