Self-care rituali za koje nisi znala da su self-care rituali

Ne sumnjamo da si već sada self-care ekspert, ali za ove dragocene rituale možda nisi do sada čula.

Šta je self-care?

Self-care je veoma popularan termin, naročito u poslednje vreme. Doslovan prevod – briga o sebi – ti je sigurno poznat i verovatno se pitaš šta tu ima da ne bude jasno?! Međutim, briga o sebi nije samo maska za lice ili omiljena noćna krema. Self-care je svaka ona aktivnost koja će te učiniti zdravijom i srećnijom osobom. Možda je to piling dva puta nedeljno, a možda jutarnja kafa u miru i tišini... Odlična vest: Za self-care stručnjak si isključivo ti.

Još bolja vest: briga o sebi je važna za svakog, i zasigurno je svaka od nas zaslužuje. I ne, ne treba ti brdo para za vrhunske tretmane da bi sebi pružila self-care ritual koji će učiniti da se osećaš bolje. Evo nekoliko aktivnosti koje možeš uraditi odmah. Dobro, ne odmah, prvo pročitaj tekst do kraja. :)

#1 self-care ritual: Prihvati kompliment

Ti si prelepa i jaka žena i sa tobom bi bilo pravo zadovoljstvo zaglaviti na pustom ostrvu. Eto! Šta razmišljaš? Uzmi te komplimente, znaš i sama da je tako.

#2 self-care ritual: Pošalji drugarici self-care meme

Ili ona tebi. U stvari, mogla bi to da vam postane tradicija. Meme-ovi, dosetljivi citati, smešne slike… To će vam obema izmamiti osmeh, a to je briga o sebi (i o drugom) takođe. Evo jedan predlog. 

#3 self-care ritual: Đuskaj

Ništa nas ne oslobađa negativne energije kao malo otkačenog plesa kada niko ne gleda. Napravi svoju omiljenu plejlistu – Beyonce, Madonna, Rihanna… Ma šta god tebe pokreće. Podijum može biti spavaća soba, dnevna soba, kupatilo, kuhinja. Možda i ogledalo da imaš pred sobom. Ako si mega self-care ekspert, možda sve to možeš učiniti i gola. 🤫

#4 self-care ritual: Uzmi odmor

Da, znamo, onaj pravi odmor je ove godine je pod velikim znakom pitanja, ali to ne znači da ne možeš sebi priuštiti sličan ugođaj. Opuštajuća kupka uz omiljenu aromu mirišljave soli će te odvesti u neke daleke krajeve. Samo zatvori oči i pravi se da si na nekom mestu gde poslužuju koktele sa malim suncobranom. Zamisli neki veličanstveni prizor ispod šešira.

#5 self-care ritual: Zakaži vreme za NIŠTA

Raditi ništa je takođe briga o sebi. U ovim ludim vremenima kada svi jurcamo kao muve bez glave, ova stavka posebno dolazi do izražaja. Čak i ako si radoholičarka, veruj nam, ovo ti je preko potrebno. Probaj nekad, ali bez osećaja krivice. Zakaži to u svom kalendaru. Obavesti ljude. Vreme je za tebe.

#6 self-care ritual: Isporbaj svu garderobu

Zamisli da si u nekom teen filmu i da treba da odes na prvi dejt sa momkom koji ti se toliko dopada. Potrebno je pronaći savršen stajling. Razbacaj stvari po sobi, isprobaj sve, fotkaj kombinacije… Garantujemo ti super zabavu. Nakon toga, raščisti nered. Dobro, to i nije baš nešto u čemu uživamo, ali taman možeš razvrstati stvari na ono što nosiš i što ti više ne treba. Eto, lepo i korisno. To je ono što najviše volimo.

#7 self-care ritual: Isprljaj se

Ne mislimo doslovno, mada ako te to čini srećnom, što da ne?! Ali primarno mislimo na piling – savršen izgovor da se isprljaš svake nedelje. Charonika piling kafa će ti pružiti osećaj koji oslobađa, prljanje koje zapravo savršeno čisti kožu… Ritual koji toliko toga čini za naše telo, ali i duh.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja