Spavaće sobe u kojima ćeš tek "snoozovati" svoj alarm!

I dok pojedini ljudi obožavaju jutro i nije im problem da odmah skoče iz kreveta, sigurni smo da među vama ima dosta i onih koji svakodnevno “snoozuju” svoj alarm više puta pre nego što konačno odluče da ustanu.

U koju god grupu da spadaš, složićeš se, za dobrim snom svi žudimo, a udobna spavaća soba je naša oaza mira u kući. 

Kada pričamo o uređenju enterijera, najčešće spominjemo dnevni boravak ili kuhinju. U home decor magazinima neretko nalazimo sjajne ideje za uređenje balkona ili dvorišta. Spavaće sobe nekako uvek odlaze u drugi plan, valjda iz razloga što je to jedina prostorija u kući za nas i u nju ne puštamo goste. 

Upravo iz tog razloga, mišljenja smo da spavaćoj sobi itekako treba posvetiti posebnu pažnju, jer to je tvoj dom i najvažnije je da se ti u njemu osećaš lepo i ugodno. Na kraju krajeva, ima li išta lepše od savršenog kraja i početka dana?

Reč cozy posebno dolazi do izražaja u spavaćim sobama, jer je to mesto koje nam pruža prekopotrebni san i odmor. Sanjivi krevet sa velikim jastucima i mekanim pokrivačima, koji prosto poziva na odmor, je nešto što ćeš i ti želeti u svojoj sobi.

Ukoliko na raspolaganju imaš veliku prostoriju, uvek možeš dekorisati i jedan kutak za noćni odmor uz knjigu ili film. Kompozicija spavaće sobe i razmeštaj nameštaja igraju veliku ulogu u stvaranju cozy atmosfere. 

Ovde ne mora biti “sve pod konac”. Slojevi su uvek dobrodošli u spavaćim sobama, zato se ne ustručavaj da svemu dodaš jastuke, dekice, velike zavese… Nežni materijali će dati posebnu notu udobnosti tvojoj destinaciji iz snova. I naravno, ne zaboravi da sa nekim detaljem poput sveće ili ogledala, daš lični pečat.

House Doctor u svojoj kolekciji nudi predivne tkanine i aksesoare za uređenje savršene spavaće sobe.

Višenamenski madrac u sivoj boji je odličan za svaku prostoriju. Možeš ga nositi na plažu, staviti na balkon, ali i u spavaću sobu. Takođe, može poslužiti i kao dekorativni jastuk u tvojoj oazi za čitanje. 

Pronađi inspiraciju u njihovim idejama, poigraj se sa bojama i elementima i stvori sopstveni raj na zemlji. Zamrači zavese i utoni u najlepši san. 

A kada se probudiš, čeka te nezaboravan doručak uz prelistavanje dnevnih novina. Savršen partner u ovom trenutku samo za tebe, je mekani i udobni prekrivač od čistog pamuka u tamno sivoj ili bordo nijansi. Dizajn je jednostavan, bezvremenski i elegantan i svakako će dati modernu notu svakoj sobi.

A za one čija kreativnost nema granice, odlična ideja je spavaća soba na otvorenom. Uz samo malo inspiracije i pažljivo odabranih detalja, možeš napraviti scenario iz magazina. 

Ne sumnjamo da ćeš i sama napraviti malo čudo sa ovakvim idejama. Samo, nemoj nas da kriviš ako alarm budeš "snoozovala" milion puta. ;)

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja