Ultimativni vodič za domove organizovane po ugledu na filozofiju sporog načina života

Ovog meseca smo odlučili da usporimo, živimo opuštenije i odredimo prioritete u svakodnevnom životu.

Većinu svog života, a posebno poslednjih par meseci, provodimo kod kuće. Unutrašnjost je stoga presudna kako bismo maksimalno uživali u vremenu za sebe i prostoru koji delimo sa najmilijima. Dakle, današnja tema će biti malo drugačija od uobičajenih – upoznaćemo te sa knjigom „The Kinfolk Home: Interiors for Slow Living“, knjigom koja nas vodi do domova uređenih prema filozofiji ‘sporog življenja’.

THE KINFOLK HOME: INTERIORS FOR SLOW LIVING

Ova časopis-knjiga nastala je pod kreativnim vođstvom Nathana Williamsa, a zasnovana je na prikazu enterijera rađenih prema filozofiji slow living-a. Opširna, vizuelno izuzetna knjiga upoznaje nas sa ključnim principima slow living-a i savetuje nas kako da pojednostavimo svakodnevni život i naučimo da odvojimo vreme za ono što nam je najvažnije. Sve ovo kroz prezentaciju pametno uređenih životnih prostora i domova širom sveta. Svaki dom u časopisu pažljivo je dizajniran sa određenim ciljem.

Filozofija enterijera i genijalne životne priče

Kroz 368 stranica i 269 fotografija, ova knjiga predstavlja enterijere podeljene u nekoliko glavnih kategorija: kuće u kojima je zajednica na prvom mestu, kuće koje pojednostavljuju život i kuće koje nam pomažu da živimo sporije i smislenije. Za pojedince koji uživaju u čistoj estetici, „The Kinfolk“ će biti pravi raj za oči.

Istovremeno nam donosi lepe životne i porodične priče kroz koje shvatamo šta je bilo presudno za svaku osobu u uređenju njenog kućnog enterijera, bilo da je to fascinantan prostor u kom bi mogli ugostiti prijatelje, dnevna soba u kojoj bi izložili crteže svoje dece, savršeno funkcionalna kuhinja koja ispunjava želje gurmana i slično. Fotografe, dizajnere, arhitekte, preduzetnike upoznajemo kroz zanimljive eseje, intervjue, pa čak i poeziju. Eseji su inspirisani temama funkcionalnog dizajna, ekološki prihvatljivog enterijera i održive dekoracije kuće. Dizajnirani su da nas nadahnu da svoj dom prilagodimo sporijem načinu života i korišćenju svakog trenutka, i da nas nauče kako se možemo rešiti bespotrebnih neodrživih materijala.

Živeti lagano je lakše kada otkriješ trend kao što je slow living i uz pomoć zanimljivih knjiga i dokumentarnih filmova počneš da učiš o tome kako tvoj život može biti jednostavniji i zdraviji - kako za tebe, tako i za celu planetu.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja