Boys do it too

Poslednjih godina one su često pristutne na ženskim Instagram nalozima, ali sada sve češće vidimo da maske za lice koristiti i jači pol

Entuzijasti za negu kože očarani su maskama za lice. Devojke širom sveta sa zadovoljstvom ih koriste, naročito sheet maske. Pa tako često možemo da vidimo fotografije sa sablasnim i bledim licem, odnosno selfi sa sheet maskom. :)

Muškarci su svedoci ovog sveplanetarnog trenda i naravno, neki od njih se pitaju - da li i oni mogu da stave ove plahte na svoje lice? Ako je dobro za vaše lice, zašto ne bi bilo i za naše? Ali samo sa jedne strane imamo te znatiželjne i slobodne muškarce koji bi probali, sa druge su već oni koji se plaše da će to biti veoma ženstveno i čudno

Pa za početak, briga o koži nije ni ženstvena ni čudna - to je samo osnovno negovanje. U stvari, pol uopšte nema veze sa tim da li ćete koristiti masku ili ne. Svako ko ima lice, može koristiti masku za lice. Logično! :) 

Mnogi ugledni dermatolozi muškog pola takođe su veliki obožavatelji maski za lice, svih vrsta, kako sheet maski, tako i onih u kremastoj teksturi. 

Sheet maske su dizajnirane tako da vlaže lice i “rade prilično dobar posao”. One najčešće sadrže kombinaciju sastojaka zdravih za kožu, poput vitamina i hijaluronske kiseline, koji pomažu koži da zadrži vlagu. Ako se nose 15 minuta (ili kako je već naznačeno na pakovanju), one zaista mogu dati super hidrataciju koži lica. “Ako momke naterate da ih nose jednom nedeljno, to je sjajno”, kaže jedan dermatolog, dodajući da i jednom mesečno je bolje nego nikad. Zašto? Pa momcima je koža nakon brijanja prilično iziritirana i gubi vlagu, pa će im maska svakako pomoći da nadoknade i povrate osvežen izgled lica. 

Preporuči im fenomentalne i inovativne Patchology sheet maske. Čak su i pakovanja prilično unisex. ;)

Sa druge strane, tu su maske u formi kreme ili paste koje se suše na licu i koje rešavaju suprotne probleme. One su napravljene od gline ili salicilne kiseline i mogu zaista pomoći masnoj koži. Odlične su u borbi protiv akni i prilično efikasno uklanjaju prljavštine i ulja koje su zarobljenje u našim porama. 

Not A Spot sadrži organsko esencijalno ulje bosiljka (moćan antibakterijski borac protiv akni) i visoko apsorbirajućeg aktivnog uglja, koji nečistoće izvlači duboko iz kože.

I ove maske se uglavnom nose 15 minuta, ali svakako bi trebalo proveriti šta proizvođač preporučuje. Što se tiče koliko često ih treba koristiti, to zavisi od tipa kože. Onaj ko ima prilično masnu kožu, može ih koristiti jednom ili dva puta nedeljno. Oni sa nekom prosečnom masnoćom na koži, mogu po potrebi nanositi. Uglavnom, veoma je bitno da se koža hidrira nakon skidanja ovih maski, jer sastojci koji se nalaze u njoj imaju tendenciju da isuše kožu. 

Umesto zaključka, reći ćemo da su maske za lice odličan dodatak svačijoj rutini, bez obzira na pol. Ostaje još da kopiraš link ovog bloga i pošalješ svom bratu, drugaru ili momku. Očekujemo i njihove selfije! :)

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja