Celulit je sasvim normalan, ali evo kako da ga ublažiš ako ti smeta

Prvo da kažemo najbitniju stvar: celulit je izuzetno normalna pojava i javlja se kod 85 do 90 posto žena (a čak i kod 10% muškaraca). Čak i jako mršave žene imaju celulit zato što on nije mnogo vezan za težinu – glavni faktori su genetika, hormoni i godine, ali pre nego što počnemo o tome, hajde prvo da čujemo kratku lekciju iz anatomije.

Celulit se javlja kada vlaknaste trake ispod kože počnu da se povlače, time stvarajući potkožne masne naslage i stvarajući nešto što liči na bore. Najčešće se javlja na zadnjici, bokovima i butinama, jer tu prirodno imamo najviše potkožnih masnih naslaga, kao i smanjenu cirkulaciju i limfnu drenažu, što nikako ne čini situaciju boljom.

Iako je genetika u velikoj meri kriva, i estrogen je umešan. Više estrogena znači više masti, zbog čega se celulit često pojavljuje nakon puberteta, kada nivo estrogena skoči. Ali kako se nivo estrogena smanjuje sa godinama, celulit se takođe može pogoršati. Manje estrogena dovodi do smanjene cirkulacije i proizvodnje kolagena, što takođe pogoršava pojavu borica.

Na kraju krajeva, nema čarobne kreme ili tretmana koji će u potpunosti zauvek eliminisati svaki trag celulita, pa je važno da pre svega prilagodite svoja očekivanja. Pošto smo to razjasnili, hajde da pogledamo proizvode koji su nesumnjivo efikasni bar za smanjenje izgleda celulita.

Charonika anticelulitno ulje za telo

Ovo je supersenzitivna kombinacija ulja za borbu protiv celulita i nesavršenosti kože. Radi se o 100% prirodnoj formuli koja sadrži ulje koštice breskve. Ovo ulje reguliše metaboličke procese u koži I usporava proces starenja.

NiKEL anticelulitni gel s bršljanom

Ako želite da oblikujete telo i sprečite sakupljanje potkožnih masnih naslaga, pomoći će vam ovaj osvežavajući gel s bršljanom, koji deluje na razgradnju celulita i jača čvrstoću kože, a takođe smanjuje celulit, sprečava njegov nastanak, oblikuje telo, osvežava i umiruje kožu.

NiKEL anticelulitno ulje s grejpom

Anticelulitno ulje s grejpom je koncentrat najfinijih biljnih ulja, esencija i vitamina koji snažno podstiče površinsku cirkulaciju, deluje na ćelijsku izmenu i eliminaciju toksina. Ovo ulje sprečava nastanak i evidentno smanjuje već nastali celulit, koži daje svežinu, gipkost i glatkoću.

NiKEL Control 365 Remove Cellulite Gel krema

Ova krema smanjuje celulit i sprečava njegov nastanak. Takođe pomaže u podsticanju prirodne proizvodnje kolagena i na taj način jača vezivno tkivo. Rezultat njenog delovanja je čvrsta, ujednačena i glatka koža.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja