Down Under

Intimna higijena spada u osnovnu higijenu, međutim o tome se retko govori. Na instagramu će se naći kremice, serumi, ulja za kosu ili jade roller pored porculanske šoljice za kafu ali proizvodi i saveti za intimnu higijenu mu dođu nešto poput Halejeve komete.

Osećamo da će se to ubrzo promeniti kao direktna posledica osnaživanja žena i podsticanja da otvoreno govore o svom telu i dele svoja iskustva. Intimna nega je novi self-care!

PH

Ideja je ne narušiti Ph vrednost vagine previse agresivnim proizvodima i zato je bitno šta koristiš za negu svoje intimne regije kako bi sprečila neželjene infekcije.

SAMA SVOJ MAJSTOR

Da, vagina je zaista sama svoj majstor, ona se sama čisti i nema potrebe za agresivnim sredstvima, dovoljno je da vulvu (spoljni deo) održavaš čistom što blažim kupkama I negom. Manje je više u ovom slučaju, ne preteruj.

ODRŽAVANJE VLAŽNOSTI

Izbegavaj grube peškire i vodi računa da tvoj donji veš bude pamučan! Ukoliko primetiš suvoću intimne regije, obavezno konsultuj svog ginekologa. U svoju dnevnu negu možeš uključiti i Gyno Balzam koji će biti tvoj saveznik u održavanju vlažnosti kao i elastičnosti perineuma. Ovakav proizvod odličan je izbor i za trudnice!

FRIZURA

Bilo da je u pitanju depilacija, brijanje ili pak biraš prirodan izgled intimne regije, pravila postoje. Dlačice možeš da posmatraš kao prirodnu barijeru između spoljnih uticaja i vagine, nešto poput obezbeženja na ulazu u klub :) Ipak, ukoliko se depiliraš ili koristiš brijač, neophodno je da redovno radiš blagi piling da bi se sprečile urasle dlačice i upale. Akcenat je na reči BLAG jer je koža vulve jako osetljiva.

NE ZABORAVI

Sigurni seksualni odnosi su pola zdravlja, ne zaboravi!

Ukoliko si sklona mokraćnim infekcijama, ali i ako samo želiš pre da sprečiš nego da lečiš, treba da znaš da mokrenje nakon svakog odnosa igra ključnu ulogu kada je u pitanju izbegavanje infekcija i iritacija.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja