Goodbye winter, hello spring!

Ništa lepše od prizora kada sve polako počinje da zeleni i cveta, a svet se polako pozdravlja sa sumornim i hladnim danima.

Zimski dani su simpatični samo na kratko i to kada pada sneg. Barem nama. Smrzavanje i tmurno nebo ne samo da utiče na naše opšte raspoloženje, već tolika izloženost hladnom vazduhu i grejnim telima u zatvorenom, prilično isušuju i štete našoj koži.

 Iako su sunčani dani i više nego dobrodošli, naša koža je i dalje u režimu preživljavanja i možda će joj trebati malo pomoći pri prelasku na lepše i vedrije dane. Mi ti nudimo 6 saveta koji će ti pomoći da se oporaviš od zime.

Podigni kupanje na viši nivo

Češći odlazak na tuširanje može ti se činiti kao nešto što bi trebala raditi tokom zime, ali je i odličan način da ostaneš ultra-hidrirana i kad dođe prolaće. Molekuli vode pomažu u polarizaciji tvoje kože, omogućavajući dublje prodiranje proizvoda u pore. Zato napravi kupku, dodaj svoja omiljena esencijalna ulja i soli za kupanje i prepusti se užitku.

Charonika Mirišljava so za kupanje DESIRE Jasmin/Sandalovina je kupka sa kristalima prirodne soli, impregnirana eteričnim uljima, koja ima aromaterapijski efekat na naše telo i poboljšava sveukupno zdravlje. Cvetni mirisi jasmina i sandalovine probudiće tvoje emocije, čula, želju za životom, ali i ženstvenost.

Otarasi se teških krema

Kako ulazimo u prolećne dane, vazduh sadrži više vlage, a to će se odrziti i na našu kožu. Dakle, sada je vreme da zameniš one teške zimske kreme koje bi mogle početi da začepljuju pore za lagane hidratantne kreme i serume koji će omogućiti koži da diše.

Naš ubedljivi favorit je 2211 Detox serum. Dizajniran za svakodnevnu upotrebu, prevazilazi uobičajeno čišćenje. Lagana tekstura, ali snažna u delovanju. Ovaj bogati serum je pun aktivnih supstanci koje detoksifikuju, obnavljaju i štite tvoju kožu.

Reši se teških pudera

Kao i hidratantna krema, i ti ćeš želeti da zameniš ovu varijantu pudera za neku mnogo laganiju. Hidratantna krema sa malo boje u sebi, BB kreme i CC kreme deluju trostruko, pružajući vlagu, SPF i imaju blagu pokrivnu moć koja je savršena za proleće. A što se akni tiče, predlažemo da potražiš proizvode koji su nekomedogeni, kako bi bila sigurna da neće začepiti tvoje pore.

Piling ... ali ne previše

Piling lica i tela je must have tokom cele godine. Ali, posle zime, odbacivanje sve te mrtve kože izgleda još potrebnije, pa neki ljudi prekomernom upotrebom pilinga prouzrokuju iritaciju i upalu. Predlažemo da se jednom do dva puta nedeljno podvrgneš tretmanu pilinga ili čak hemijskom pilingu na početku proleća. Takođe upozoravamo na upotrebu grubih pilinga koji mogu izazvati mikro oštećenja na koži.

Meraki Piling za lice je proizvod koji nežno čisti tvoje lice, uklanja mrtvu kožu i aktivira obnavljanje ćelija. Bogat je sastojcima koji neguju i hidriraju tvoju kožu, ostavljajući je mekanom i sjajnom.

Obavezno koristi proizvode koji sadrže zaštitni faktor

Upotreba proizvoda sa zaštitom od sunca je još jedna stvar koju bi trebalo da radiš tokom čitave godine, ali posebno bitno kada ulazimo u toplije dane.

Zaštiti kožu od jakih sunčevih zraka sa Meraki stickom. Stick za sunčanje je balzam SPF 50 sa visokom zaštitom. Koristi ga za zaštitu tvojih usana, nosa, obraza ili drugih mesta na kojima vam je potrebna zaštita.

Konsultuj se sa dermatologom

Ako imaš hronične probleme sa kožom poput akni ili rozacee, može se desiti da se rasplamsaju kada se godišnja doba smenjuju. Predlažemo da se na početku svake sezone javiš dermatologu da bi prilagodila rutinu nege kože promeni godišnjih doba.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja