Hidratantni sendvič može biti najbolji način za hidrataciju suve kože

Neki izrazi za negu kože nas odmah zainteresuju, a ’hidratantni sendvič’ je jedan od najnovijih koji su nam privukli pažnju. Ekskluzivno ti otkrivamo koje su prednosti hidratacije kože dok nanosiš proizvode za lice i usne kako bi zadržala vodu u ćelijama.

Da bismo dalje razumeli zašto bi ovu jedinstvenu tehniku trebalo da uključimo u svoje rutine, prisluškivali smo razne stručnjake kako bismo saznali sve što nas je zanimalo. Od načina na koji treba da pristupiš ovoj tehnici do vrste proizvoda koje bi trebalo da koristiš, stručnjak za negu kože u nastavku otkriva svoju tajnu.

 

Šta je hidratantni sendvič?

Kao i kod većine današnjih modernih termina za negu kože, ovaj izraz verovatno potiče sa Reddit-a. Odnosi se na proces nanošenja više slojeva naših proizvoda za negu kože.

„Termin je dobio ovakav naziv jer ima veze sa zadržavanjem vode u koži i smanjenjem transepidermalnih gubitaka vode“, objašnjava stručnjak. "Stavljanjem lakših, vodenastih proizvoda na vlažnu kožu, a zatim dodavanjem debljih slojeva voda će se duže zadržati. omogućavajući da koža bude što više hidrirana i srećnija."

Postoje dve tehnike sa minimalnom razlikom:

  • Za usne: preporučuje se blago vlaženje usta vodom sa česme, nanošenjem jednostavne hidratantne kreme, a na sve to sledi bogat sloj balzama.

Vlaženjem usta dajemo hidratantnoj kremi veću priliku da prodre. To ovlaživačima ili sastojcima koji vole vodu (poput glicerina) u formuli daje priliku da se duže zadrže. A onda treba naneti nešto zaista „okluzivno“ (ili sastojak koji smanjuje isparavanje vode), kako bismo usnama dali priliku da zacele i upiju svu tu vodu.

  • Za lice: Neki ljudi imaju akne, tako da u ovom slučaju treba da budemo oprezni sa korišćenjem bilo kojih bogatih krema, jer one mogu pogoršati situaciju. A ako imaš suvu kožu, vazelin bi mogao da postane tvoja nova noćna maska.

Najveće i najvažnije pravilo za nanošenje svih ovih slojeva na tvoje lice je da obavezno naneseš hidratantnu kremu na kožu navlaženu difuzorom ili vodom sa česme. Ako imaš suvu kožu, slobodno možeš uvesti ulje za lice kao dodatni korak, a zatim nešto što je više poput balzama, ali to zavisi od tvog tipa kože i klime.

 

Beneficije

Zaključak: Ako slediš rutinu ‘hidratantnog sendviča’, poboljšaćeš svoje iskustvo nege kože. Radeći ovo, sve što ćeš postići je da zarobiš vlagu i omogućiš svojoj koži da bolje upije sastojke namenjene njenoj nezi. Vlaženje lica pomaže u dubljem i efikasnijem prodiranju proizvoda.

 

Proizvodi

Kada je reč o nezi za usne, posegni za hidratantnim Nikelbalm balzamom za usne. Zatim preko toga nanesi Moodpatch Keep Smiling gelovi za usne.

Što se nege lica tiče, bilo koja hidratantna krema deluje bolje kada prvo navlažiš lice, tako da ne moraš bacati ogromne svote novca na hidratantnu kremu.

Noćnu rutinu isprati primenom Nikel Control 365 Insert Aqua kreme, vazelina ili 22|11 Cosmetics gela za noćno obnavljanje očiju

 

Mere predostrožnosti

Treba povesti računa kada je ova rutina u pitanju: „U ovom procesu nikako ne treba koristiti retinol, piling  sa kiselinama ili bilo šta što može da iritira kožu, za svaki slučaj.“ Takođe se naglašava da, iako vazelin ne začepljuje pore, može zarobiti sebum, mrtvu kožu i bakterije i izazvati akne / bubuljice ljudima sa kožom sklonom nečistoćama.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja