Hijaluronska kiselina: Zvezda moja beauty rutine!

Što više hijaluronske kiseline uđe u kožu, ona će izgledati mlađe i svežije. Verujemo da ova rečenica ne zahteva dodatno objašnjenje zašto je hijaluronska kiselina postala toliki hit u beauty industriji. 

Međutim, na koji način ona utiče na našu kožu, kakvi su efekti i koje benefite možemo da očekujemo?

Šta je hijaluronska kiselina?

Za početak, to uopšte nije kiselina nego šećer. Hijaluronska kiselina je sastavni deo naše kože. Proizvodi je sama koža putem stanica vezivnog tkiva donjeg sloja. Upravo je hijaluronska kiselina zaslužna što koža dece sadrži čak 65% vode. Starenje smanjuje količinu hijaluronske kiseline što dovodi do nastanaka suve kože i bora.

Hijaluronska kiselina ima veliku molekularnu masu, pa se u kozmetici upotrebljava hidrolizat koji lako prodire kroz kožu. U vezivnom tkivu kože hijaluronska kiselina deluje kao molekularni sunđer – veže vodu, proteine i mukopolisaharide, povećavajući volumen puni kožu od unutra prema van. Koži dubinski vraća vlagu, ubrzava zarastanje rana i oštećenja kože, povećava njenu elastičnost i čvrstoću.

Iako reč kiselina zvuči zastrašujuće, jer deluje kao će spržiti kožu, zapravo hijaluronska kiselina je suprotno od toga. Njeni benefiti za kožu su brojni, što uključuje i da odlično hidrira kožu. Hijaluronska kiselina je sve popularniji sastojak u proizvodima i serumima protiv starenja kože.

Hijaluronska kiselina se danas smatra možda najbezbednijim preparatom u estetskoj hirurgiji koji koriguje bore i nadoknađuje volumen.

Hidratacija

Ono što je učinilo hijaluronsku kiselinu toliko popularnom je činjenica da je ona sjajan hidrator. Ovaj sastojak daje koži neverovatnu vlagu, pa je nakon upotrebe preparata sa hijaluronskom kiselinom koža hidrirana, elastična i glatka.

Anti-age

Bebe se rađaju sa puno hijaluronske kiseline u koži, zbog čega je njihova koža i tako mekana. Vremenom se naša koža opušta, postaje iscrpljenija i pojavljuju se bore i drugi nedostaci na koži. Upotrebom proizvoda koji sadrže hijaluronsku kiselinu možeš smanjiti bore, poboljšati konture i volumen lica, što će tvojoj koži sigurno dati novi sjaj. 

Čuva i štiti kožu

Hijaluronska kiselina generalno poboljšava zdravlje tvoje kože i štiti je od negativnih uticaja. Ako je koža veoma suva, ona će je nežno hidrirati i sprečiti dalje oštećenje, pa čak i infekcije. Pored toga, ona je veoma moćna u zaštiti kože od štetnog UV zračenja.

Uzimajući u obzir sve benefite hijaluronske kiseline, nije ni čudo što kozmetička industrija sa velikim zadovoljstvom koristi ovaj sastojak u svojim proizvodima za svakodnevnu negu. 

Pa tako je poznati hrvatski brend prirodne kozmetike Nikel, kreirao je čitavu jednu liniju na bazi hijalurona i vitamina koji će tvojoj koži omogućiti intenzivnu hidrataciju, revitalizaciju, izglađivanje bora uz vrlo jaku antioksidativnu zaštitu. Ova linija sadrži mnoštvo proizvoda za celokupnu negu i sve to na bazi hijalurona. 

Za hidrataciju na dnevnom nivou obožavaćeš AquaFlash dnevni gel. Hijaluronska kiselina, snažni antioksidansi i ekstrakti Aloe su za tvoje pore kao hladna čaša vode. 

A za noćno obnavljanje očiju tu je 22|11 gel sa hijaluronskom kiselinom i sacha inchi. Brzo delujući gel protiv starenja stimuliše sintezu vlakana kolagena i elastina, poboljšava elastičnost kože i pomaže pri izglađivanju bora.

Savršena beauty rutina obavezno sadrži i nanošenje omiljene maskice barem jednom nedeljno. Sheet maske su potpuno zaludele žensku populaciju, jer su veoma delotvorne i nežne prema našoj koži. 

Patchology hidratantna maska sadrži upravo hijaluronsku kiselinu kao osnovni sastojak. Potrebno je samo 5 minuta za tretman tvoje kože kako bi dobila neophodnu vlagu. FlashMasque hidratantne maske se bore protiv dehidracije i brišu umor sa lica. Svakog dana ćeš izgledati mlađe i svežije. 

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja