I poznati vole svoje pegice!

Pege na koži, naročito na licu, mnogi smatraju svojim nedostatkom. Ako si se pronašla u tome, onda su naredni redovi baš za tebe.

Reći ćemo ti par stvari o pegicama nakon čega ćeš verovatno promeniti mišljenje... 

Spoiler alert: Zavolećeš svoje pegice. 

Šta su pegice?

Pege su smeđe mrlje na koži, glatke su na dodir i nisu izdignute sa površine kože kao mladeži. Boju pege uzrokuje pigment melanin. Što više vremena provodiš na suncu, više melanina se proizvodi, što će verovatno dovesti i do novih pega na tvom licu. 

Genetika takođe igra veoma važnu ulogu u dobijanju pega. Ako su određeni članovi u svojoj porodici skloni tome, verovatnije je da ćeš ih i ti imati. Niko se ne rađa sa pegama, ali one se obično razvijaju tokom detinjstva i ponekad nestaju kako odrastamo. Ne brini se ako ti pege zimi blede, a leti postaju tamnije, to je potpuno normalno. 

Lucy Liu, Demi Lovato, Sade… Neke od najpoznatijih žena na svetu takođe imaju pege. I mnoge od njih ih ne kriju, naprotiv, sa ponosom ih pokazuju. 

Bili smo ubeđeni da popularna pevačica Demi Lovato ima neku vrstu trajne šminke jer uvek sija na crvenom tepihu, ali onda smo malo istražili i shvatili da Demi nema nikakve čudesne tajne, već “samo” negu kože stavlja kao prioritet kada je u pitanju lepota. Takođe, u svojoj rutini ona posebno pridaje značaj svojim pegicama. 

Bez obzira na okolnosti, obaveze i dnevni raspored, Demi neće zaboraviti na svoje lice i kožu. Uspešna, samouverena, nasmejana… Ona je jedna od retkih zvezda koja nema problem da objavi selfi bez šminke na Instagramu. I to sve sa pegicama u prvom planu. 

Iako ih sa ponosom pokazuje, Demi ipak vodi računa da joj pegice ne postanu tamnije nego što jesu, što se sa godinama može desiti. Upravo zato, ova talentovana pevačica bira samo proverene proizvode i prirodne sastojke za svoju kožu, a poseban akcenat stavlja na negu pegica. Svako ko se bori sa nekom vrstom hiperpigmentacije i promenom boje kože na licu, povećaće unos vitamina C, a taj recept sledi i Demi Lovato. 

Ne samo da joj fanovi ne zameraju ova spontana i “nesavršena” izdanja, već naprotiv, oduševljeni su samopouzdanjem kojim zrači, jer ona zaista prihvata i voli sebe onakvu kakva jeste. 

A mi tu ništa ne bismo više dodali!

Nikel: Tvoj prirodan način za negu pegica

Krema protiv pega s belom radom je lagana hidratantna krema s visokim udelom ekstrakta bele rade dokazano (zaštićeno patentom) ima snažnu depigmentacijsku aktivnost: posvetljuje hiperpigmentisane mrlje i sprečava njihovo nastajanje. 

Koristi se za negu i izbeljivanje pega i „fleka“. Redovnom upotrebom koža postaje ujednačene boje, dubinski hidrirana i zaštićena od nastanka pega. Posvetljuje pege i sprečava njihov nastanak, ujednačuje boju kože, obnavlja epiderm, osvežava, hidrira.

Serum protiv pega s belom radom je bogat ekstraktom cvetova bele rade i faktorima vlaženja, intenzivno pomaže smanjenju vidljivosti smeđih hiperpigmentisanih mrlja. 

Posvetljuje pege i sprečava njihov nastanak, ujednačuje boju kože, obnavlja epiderm, osvežava, dubinski hidrira.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja