Kako da zavoliš svoje strije?

Pripadaš onoj grupi žena koju krase linije na određenim delovima tela? Da, namerno smo upotrebili reč „krase“, jer svoje strije moraš da zavoliš. A mi ćemo ti u tome rado pomoći!

Većina nas u životu se susretne sa strijama. Pre ili kasnije. U većoj ili manjoj meri. Obično se to dešava kada naše telo trpi određene promene. I to je ono što bismo trebali svi da prihvatimo. Ne, ne treba da ih skrivaš, niti da se sramotiš, a naročito ne smeš dopustiti da to utiče na tvoje samopouzdanje.

Šta ako ti kažemo da je moguće da tvoje telo ostane potpuno isto, ali da tvoja percepcija može biti skroz drugačija? Naravno, to nije moguće postići preko noći, jer naučiti da voliš sebe i sve svoje „mane“ je posao koji zahteva naše vreme, trud i volju. Ali nagrada je velika!

Današnja lekcija: Kako da zavoliš svoje strije?

Saznaj šta se zapravo dešava sa tvojom kožom.

Ako i ti imaš strije, onda si verovatno uradila ono što svi prvo uradimo: guglanje. Ono što znamo je da strije nastaju usled razvlačenja kože kada se brzo raste. Koža je po prirodi elastična, ali kada se previše rasteže, normalna proizvodnja kolagena je poremećena.

Taj proces izaziva ožiljke, odnosno strije. To se događa tokom puberteta, trudnoće i naglog rasta mišića. Što više znaš o njima, to će ti pomoći da ih bolje i brže prihvatiš. Strije su normalne, prirodne i nisu tamo jer si ti nešto učinila pogrešno.

Fotografiši ih.

Pored raznih meme-ova i slika preslatkih ljubimaca, neka se u tvojoj galeriji fotografija pronađe i poneka slika strija. Koliko god da zvuči smešno, ovo ti zapravo može pomoći da na njih gledaš kao na normalnu pojavu. Na taj način manje ćeš biti zabrinuta i uplašena. Umesto sakrivanja, pokaži ih slobodno. Škljoc. Omogući im da budu vidljive. Što ih više budeš gledala, više će ti biti ok.

Pruži im pažnju i ljubav.

Prestani da koristiš proizvode i tretmane koji koštaju čitavo malo bogatstvo, a koji ne daju rezulate i čine da se osećaš loše. Umesto toga, prednost daj proizvodima koji će savršeno nahraniti tvoju kožu i pružiti joj ljubav kakvu zaslužuje. Samo čisti i prirodni sastojci koji će učiniti da koža bude hidrirana i meka. Strije će postati manje vidljive, a neke će čak i u potpunosti nestati.

Strije ne znače da si „ispala iz forme“.

Kako budeš menjala pogled na strije, tako će se postepeno menjati i tvoj pogled i doživljaj celog tela. Polako ćeš se osloboditi svih tih negativnih emocija i naučiti da voliš svaki deo sebe. A znaš li zašto je toliko važno da voliš svoje telo? Zato što nam ono omogućava da se krećemo, jedemo, plešemo, živimo...

Nauči da voliš svoja bedra, stomak, nos... Svi ti delovi imaju svoju svrhu, a zajedno su ono što tebe čini posebnom.

Bedra su savršeno mesto za maženje tog psa kojeg toliko voliš. Stomak se toliko raduje čokoladi, a i lep je jastuk za partnera, Nos ti omogućava da osetiš sve te sjajne mirise poput lavande ili kokosa. A strije ti pokazuju da rasteš: i fizički i mentalno.

Bez obzira da li imaš u većoj ili manjoj meri, zapamti – strije su simbol nečeg lepog. Znak rasta. Ili možda da si na svet donela novi život. One su znak da si od devojčice postala žena.

U zavisnosti da li više preferiraš teksturu ulja ili mleka, izaberi Nikel proizvod za negu strija. Imaju neverovatan učinak, ali i moć da ti pomognu da zavoliš strije.

Mleko protiv strija s pšeničnim klicama je ugodno mleko svilene teksture koje daje koži elastičnost i tonus. Hrani i vlaži kožu. Trenutno se upija. Ne ostavlja mastan trag. Preporučuje se za svakodnevnu negu. Jača elastičnost kože, sprečava nastanak strija i ublažava već postojeće, ugodno za svakodnevnu negu odlično za vreme trudnoće i nakon porođaja.

Ulje protiv strija s mandarinom je koncentrat najfinijih biljnih ulja, esencija i vitamina 100% prirodan i bez konzervansa. Preporučuje se za svakodnevnu negu, zdravlje, lepotu i mladost tvoje kože. Takođe sprečava nastanak strija i ublažava već postojeće, jača elastičnost kože i odlično je za vreme trudnoće i nakon porođaja.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja