Najčešće greške u nezi lica

Ne znamo za tebe, ali naš najveći prioritet u životu je da ostanemo zauvek mladi. Dosta jednostavna težnja. Iskreno, bićemo zadovoljni sve dok izgledamo kao 21-godišnjakinja koja nikada nije bila izložena klimatizaciji, duvanskom dimu ili alkoholu. Ne tražimo puno, zar ne?

Dobro, priznajemo, malo smo preterali. Želimo da ostanemo zauvek mladi, duhom. A što se fizičkog izgleda tiče, cilj nam je da što duže ostanemo mladi, negovani i zdravi.

Kada je nega kože u pitanju, suština je da, bez obzira koliko skupe preparate koristimo, nijedna od njih neće dati zadovoljavajuće rezultate ako zanemarujemo osnovna pravila.

Ovo su neke od najčešćih grešaka u nezi kože koje bismo svi trebali da izbegavamo.

Mešaš negu kože sa zdravljem kože

Postoji velika zabluda o anti-age nezi. Žene misle da je termin anti-age sasvim drugi pojam u odnosu na zdravlje kože. Najbolji tretman protiv starenja koji možeš priuštiti svojoj koži je da je očuvaš zdravom; to je tako jednostavno! Održavanje dobrog, zdravog sadržaja ulja i vode u koži učiniće je otpornom na unutrašnje i spoljašnje starenje.

Ne pereš lice dovoljno

Preskakanje dvostrukog čišćenja noću je velika greška: za najbolje rezultate uradi prvo čišćenje kako bi uklonila šminku, a zatim sekundarno čišćenje da bi zapravo očistila kožu i pripremila je za proizvode koje ćeš kasnije naneti.

Pročitaj i... Duplo čišćenje lica – o čemu je reč?

Zaboravila si reč „umerenost“

Prestani da se podvrgavaš laserima i tretmanima koji obnavljaju kožu „brzo i efikasno“. Naravno, oni stimulišu kolagen i čine tvoju kožu fenomenalnom, ali to je samo privremeno. Dokazano je da upala prouzrokovana takvim postupcima dugoročno može ostariti tvoju kožu.

Umesto toga, priušti sebi jedan kućni anti-age tretman sa Meraki sheet maskom. Puna je aktivnih sastojaka i antioksidanata koji daju vlagu i jačaju elastičnost i čvrstoću tvoje kože. Nežna, prirodna, bezbedna... Baš sve ono što ti treba. 

Primenjuješ proizvode pogrešnim redosledom

Nanosiš kremu za oči preko hidratantne kreme? Ne dozvoli da se moćna (i potencijalno skupa) krema za oči bori da prodre kroz sloj kreme koju si prethodno nanela.

Pročitaj i... Misterija rešena: Kako se pravilno neguje lice?

Lenja si po pitanju kreme za sunčanje

Ponavljaj ovo svakog dana kao mantru. Krema za sunčanje, krema za sunčanje, krema za sunčanje - svakog dana; po kiši, gradu ili suncu! Nema bolje prevencije protiv starenja od kreme za sunčanje, a oblačni dani su podjednako loši za tvoju kožu kao i sunčani dani.

Nanosi SPF nekoliko puta na dan. Jedna je stvar primeniti SPF ujutru (i čestitamo onima koji to rade), ali imaj na umu da SPF traje samo par sati i zato zahteva ponovnu upotrebu tokom dana, posebno u doba kada je izlaganje suncu najveće.

Meraki krema za lice SPF 30 zaštitiće tvoje lice od sunčevih zraka. Krema za sunčanje je vodootporna, bez mirisa, efikasna protiv UVA i UVB zraka. Mogu je koristiti i deca i odrasli.

Slušaš pogrešne savete

Samo-propisivanje popularnih sastojaka protiv starenja, poput vitamina A, AHA i BHA, može oštetiti kožu i ubrzati starenje kada je uvedeš u rutinu bez prethodnog konsultovanja sa dermatologom. Potraži savet pouzdanog stručnjaka za tačnu mililitražu i učestalost primene.

Poslušaj svog dermatologa, a ne ono piše na pakovanju kreme za negu kože. Oni svakako poznaju kožu bolje od marketinških „stručnjaka“.

Zaustavljaš se na vilici

Ne zaboravi na vrat i dekolte: proširi ljubav i brigu prema nezi lica na vrat i grudi, jer su ta područja često zaboravljena i upravo zbog toga mogu naneti više štete. Zaista, ko želi prekrasno lice, a osrednji vrat i dekolte?

Pročitaj i... Ako me poljubiš u vrat...

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja