PLANT Apothecary: Svaka biljka je na početku seme

Već više od jedne decenije, Holly McWhorter strastveno formuliše prirodne proizvode za negu kože. Sve je počelo kao mali, lični projekat - pokušaj stvaranja prirodnih, nežnih alternativa proizvodima na masovnom tržištu - od kojih je većina sadržavala sintetičke, često toksične mirise i konzervanse - a koji su dugo iritirali njenu osetljivu kožu. 

Ali budući da je osoba koja ne zna ostati na površini ako joj se nešto čini zanimljivim, Holly će uskoro zaroniti dublje. Započela je intenzivno proučavanje prirodnih formulacija proizvoda, klasične aromaterapije i tradicionalnog bilja kako bi stvorila proizvode koji su istovremeno i bezbedni i efikasni.

Svoje prve proizvode je počela deliti kao poklone članovima porodice i prijateljima, a za uzvrat je dobila oduševljenje i veoma pozitivne reakcije. Oni su je ohrabrili da pokrene sopstvenu liniju i ponudi svoje predivne organske proizvode celom svetu. Odlučila je da pokuša i tako je stvorena linija Light Organic. Uz malo vode i malo sunčeve svetlosti, seme biljke je počelo da klija.

Iako je Light Organic postojao svega godinu dana, Holly i potencijalni suprug Bjarke Ballisager pokrenuli su PLANT Design Studio 2011. godine - kako bi prodali svoje organske setove začina i nekoliko drugih stvari za domaćinstvo koje su dizajnirali i napravili lokalno.

Pokretačka snaga PLANT-a, tada i sada, bila je zajednička ljubav bračnog para prema savremenom dizajnu, zdravim sastojcima, životnoj sredini i društvenoj odgovornosti.

Na kraju, počeli su da uključuju organske i botaničke kupke i proizvode za telo u asortiman PLANT, što je izgledalo kao prirodni dodatak gurmanskoj liniji koja je evoluirala iz ideje da je zdavlje bitno i spolja i iznutra. 

Jedan od glavnih prioriteta PLANT-a je napraviti proizvode koji su 100% bez toksičnih sastojaka, bez parabena, ftalata, silikona, endokrinih razarača, natrijum-lauril sulfata ili bilo čega drugog što ne biste želeli na svojoj koži. 

Pored toga, svi PLANT proizvodi su 100% veganski, bez glutena i nikada se ne testiraju na životinjama. Takođe, proizvodi PLANT napravljeni su uz pomoć neprofitne, lokalne radionice koja odraslim osobama sa mentalnim i fizičkim oštećenjima pruža mogućnost da rade plaćeni posao u okruženju koje je osetljivo na njihove posebne potrebe.

PLANT Apothecary sada i na našem shopu! Pogledaj ceo asortiman OVDE.  

Every PLANT starts as a seed.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja