Serum kokteli: Vodič za početnike

Da li je moguće mešati serume i tako dobiti super moćnu kombinaciju sastojaka koji će imati sjajan učinak na naše lice? 

Da, ali evo kako da to uradiš pravilno.

Pre svega, hajde malo da pričamo o nama: Mi obožavamo serume! Realno, stvarno ne razumemo zašto neko ne bi voleo proizvode koji su zapravo visoko koncentrisane formule koje rešavaju toooliko problema na našoj koži. Pretpostavljamo da ti je već jasno da smo pravi skin care ovisnici, a u taj profil se savšeno uklapa i opsesija serumima, zar ne?

Ono što nas je zanimalo, to je da li stvarno moramo da izaberemo samo jedan serum. Toliko ih volimo, a da koristimo samo jedan? Pa to zvuči kao najgora kazna. Tako nam nekad dođe da pomešamo sve predivne serume, recimo onaj anti-age sa onim za hidrataciju, kako bismo osetili neki super ultimativni efekat. Plus, to bi moglo i da uštedi vreme koje trošimo na dnevnu rutinu. 

Ali, pošto su serumi visko koncentrovani, zapitali smo se da li je bezbedno i uopšte korisno da mešamo više seruma. Pa hajde da vidimo šta kažu stručnjaci.

Da li je OK mešati serume?

Najkraći odgovor bi bio: da i ne. Zapravo, neki proizvodi mogu da se kombinuju, ali ne svi. U stvari, ključni su sastojci. Recimo vitamin C i retinol su nestabilni i ne uklapaju se najbolje sa drugim sastojcima. 

Botanička sredstva, ona za posvetljavanje kože (osim vitamina C), sastojci namenjeni za smirenje kože i hidratori će se uglavnom lepo kombinovati.

Kako kombinovati serume prema tipu kože?

Za suvu kožu

Mnoge devojke imaju problem sa suvom kožom, naročito tokom hladnijih dana. Zato za zimsku rutinu možeš ukombinovati svoj anti-age serum sa onim koji super hidrira. 

Za masnu kožu i kožu sklonu aknama

Kada je reč o koži sklonoj aknama, možda ćeš želeti da napraviš koktel koji hidrira (kako bi se izbegla prekomerna proizvodnja ulja), ali i smiruje upaljene pukotine, posvetljuje i sprečava pojavu ožiljaka od akni. 

Za osetljivu kožu

Jaki aktivni sastojci poput vitamina C mogu iritirati osetljiv tip kože, ali to ne znači da treba da ga izbegavaš, samo izaberi neki serum sa nižom dozom takvih sastojaka, pa ga upari sa nekom super lekovitom formulom koja sadrži pantenol i slične sastojke koje štite kožnu barijeru. 

Da sumiramo… 

Serum kokteli zaista mogu biti jednostavniji i zabavniji način za negu kože. Mogu uštedeti vreme, ali i pojačati efekat u borbi sa problemima kože koje želiš da ublažiš ili rešiš. Izbegavaj sastojke poput vitamina C, AHA/BHAs i retinola, osim ako se prethodno nisi konsultovala sa dermatologom. 

Koktel po našoj meri

Sa našim proizvodima možeš biti sigurna da si izabrala ono najbolje iz prirode. Lagani, bezbedni, prirodni, organski, netoksični sastojci i formule omogućavaju ti da bezbrižno kombinuješ serume u svojoj rutini. Samo izaberi one koji odgovaraju tvom tipu i problematici kože. 

Nikel Vitamin E bio antioksidans je namenjen mnogim tegobama kože, a ima izuzetno biološko dejstvo u zaštiti ćelija. Možeš ga koristiti sa svojim Serumom protiv bora oko očiju i usana koji odlaže nastanak bora, a već nastale vidljivo izglađuje.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja