Skinimalizam: Trend za koji Pinterest predviđa da će biti hit 2021. godine

Pinterest je upravo objavio svoj godišnji Pinterest Predicts izveštaj za 2021. godinu, a novi termin za negu kože je na vrhu njihove liste: skinimalizam. Fokus na zdravoj, negovanoj koži ne iznenađuje, jer već mesecima muku mučimo sa ’masknama’ i trudimo se da se osećamo dobro dok negujemo svoje lice. Ova vrsta minimalizma vezanog za negu kože podrazumeva pojednostavljivanje naše rutine, prihvatanje prirodne teksture kože i pronalaženje blagih, laganih proizvoda za blistav ten. Zapravo, skinimalizam predstavlja lagani  beauty pokret koji se pokrenuo još od samog početka pandemije.

Kao glavni odgovorni urednik za sadržaj i partnerstva na Pinterestu, Aja Kanai je bila posebno fascinirana pojmovima za pretragu na koje je naletela u ovogodišnjem izveštaju Pinterest Predicts-a. „Joga za lice je [lak] način da naša rutina za negu kože postane bolja i drugačija“, primetila je. ,,Dodavanje još jednog rituala u svakodnevni život sve menja - obično nam putovanje do posla ili provođenje vremena sa prijateljima pomaže da se opustimo, ali sada imamo i jogu za lice.’’

 

Evo još nekih beauty trendova 2021. koji su se našli među najtraženijim pojmovima na Pinterestu:

Joga lica: Joga lica nije samo laka i efikasna, već je i besplatna. Pre nego što se zatrpaš novim proizvodima i aparatima za negu kože, isprobaj nekoliko poza u ogledalu kako bi poboljšala cirkulaciju, razbila napetost lica i povećala sjaj.

Prirodna, svakodnevna šminka: Svi znamo šta je u pitanju – minimalno korišćenje šminke, suptilni sjaj, koža koja liči na kožu. To je suština skinimalizma. I to ne znači da treba da izgledaš kao dvadesetogodišnji model sa besprekornom kožom i nijednom nepravilnošću, borom ili pigmentacijom. Naglasak je na zdravoj koži, laganim teksturama, sjajnim završnicama i udobnim formulama.

Kako imati prirodno blistavu kožu: Pomenuta joga lica samo je jedan od načina da dobiješ taj prirodni sjaj. Kombinuj je sa nekoliko omiljenih beauty proizvoda i na dobrom si putu ka negovanoj, blistavoj koži.

DIY nega kože: DIY lepota je ove godine iz očiglednih razloga doživela masovni preporod. Svi smo bili kod kuće - pokušavajući da ubijemo vreme, uštedimo novac ili da ne napustimo kuću. Ili sve odjednom. Srećom, tako je nastalo mnooogo vodiča za sve tvoje potrebe nege kože. Isprobaj recepte za maske za lice od aloe vere i ovsene kaše, organsku hidratantnu kremu, kupku sa mehurićima, trikove za lečenje suve, ispucale kože i još mnogo toga.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja