Šta se dešava sa tvojom kožom u avionu?

Planiraš putovanje? Odlično, možda ne bi bilo loše da pročitaš narednih nekoliko redova.

Da li si znala da tvoja koža oseća promenu i pre nego što ti sletiš na željenu destinaciju?

Sve važnosti vlažnosti

Avion jeste jedan od najbezbolnijih i najbržih načina da stignemo na svoje odredište iz snova, ali čak i ovo prevozno sredstvo ima svoje nedostatke. Idealna vlažnost kože se nalazi u rasponu između 40 i 70 procenata (na zemlji). Međutim, u kabinama u avionu taj broj se smanjuje na čak 20%. I to nisu baš najbolje vesti, jer rezultat toga je, pa… suva i crvekansta koža. 

Rešenje je vrlo jednostavno: voda. Puno vode. Pored toga, ono što još možeš ponuditi svojoj koži je naš AquaFlash dnevni gel. Hijaluronska kiselina, snažni antioksidansi i ekstrakti Aloe su za tvoje pore kao baš kao hladna čaša vode. 

Nigde ne kreći bez negovanih usana

Suvoća ne zahvata samo naše telo, ona je nemilosrdna i napada čak i one najosetljivije delove, kao što su naše usne. A ne želimo da se šalimo sa tim, naročito ne na letovanju. Da li ćeš nam verovati ako ti kažemo da se tvoj spas krije u blagodetima divlje kruške i pink bibera? 

Da, zvuči vrlo neobično, ali naš 22|11 balzam za usne trenutno daje vlagu čak i najsuvljim usnama. I kao da to već nije dovoljno, prirodni sastojak koji se nalazi u ružičastom biberu i koji pospešuje cirkulaciju krvi, izvlači tvoj prirodni pigment usana, čineći ih punijim i sjajnijim.

Hidratantna rutina u zraku

Svi ovi nehumani uslovi kao da iz prikrajka vrebaju vaše telo i samo čekaju pravi trenutak za napad. Bez brige, mi znamo kako da zauvek i ostanu po strani. Potrebna ti je hidratacija, a ovaj elegantni ovlaživač će ti upravo to i dati. 

Baršunasta pena bogata bioaktivnim komponentama obnavlja i jača tvoju kožu, ostavljajući osećaj zategnutosti i finog konturisanja. Pored mnogobrojnih benefita za tvoju kožu, ovlaživač ima zgodno i prefinjeno pakovanje koje savršeno staje u tvoj putni neseser.

Aktivni odmor u pravom smislu te reči

Na odmoru jedemo, pijemo, grickamo… Jednom rečju, udovoljavamo svom srcu na svim nivoima. Na kraju krajeva, to i jeste definicija odmora, zar ne? Slažemo se sa tobom u potpunosti, ali nekad previše dobre stvari mogu uzrokovati neke loše pojave. Slana hrana, kafa, neaktivnost i slično uzrokuju zadržavanje vode u organizmu što može izazvati nadimanje i grčeve. 

Zato ustani i prošetaj kad god možeš. Možda bi mogla da uradiš i neku jednostavnu vežbu. A nakon toga opuštajuće tuširanje sa Charonika mlekom za kupanje, a možda i sa partnerom. Izbor je na tebi! ;)

Sada si potpuno u oblacima…

… i nikad bliže Suncu. Zato spusti roletne, ne želiš da izgoriš pre nego što stigneš na plažu. Možda zvuči šašavo, ali UV zraci su intenzivniji na većim visinama i sa tanjim vazduhom barijera između sunca i tvoje kože nije više tako jaka.

Mi ti predlažemo da zaštitiš svoju kožu od jakih sunčevih zraka sa Meraki stickom SPF 50. Koristi ga za usne, nos, obraze ili druga mesta na kojima ti je potrebna dodatna zaštita. Stick za sunčanje sadrži 15 g i savršen je za nošenje u torbi ili na odmoru. Možeš nam se kasnije zahvaliti. ;)

Ide li i tvoj mozak na odmor?

Leteti je zabavno, ali za neke ljude može biti i stresno. I ne samo letenje, već uopšteno putovanje. Posebno ako volite da je sve lepo isplanirano i pod kontrolom. Sve te brige se mogu odraziti na vaše telo ili lice. I tu teško koja krema pomaže. 

Zato ti savetujemo da i svoj dragoceni mozak povedeš na nezaboravno putovanje. Razmisli o meditaciji, slušaj muziku koju voliš, a možda ne bi bilo loše da poneseš i jedno praktično pakovanje Charonika mirišljave soli koja će ti pružiti nezaboravno iskustvo, naročito nakon putovanja. Cvetni mirisi jasmina i sandalovine probudiće tvoje emocije, čula, želju za životom… I odmor može da počne!

Vežite se, polećemo! 

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja