Suva koža je razlog ispucalih usana?

Ovo smo verovatno svi iskusili. Po ceo dan nanosimo balzam za usne, a poboljšanja ni na vidiku. Možda misliš da je to samo neugodna nuspojava hladnog ili suvog vremena, ili je možda čak posledica neefikasnog balzama (oba mogu uzrokovati ispucale usne). Ali, možda je ovo znak još većeg problema - suve kože.

Zašto su ispucale usne potencijalni znak suve kože?

Usne su tanje od ostatka tvoje kože, tako da ih možeš koristiti kao test za nivo hidriranosti kože.

Usnama nedostaje sloj kože koji se zove stratum corneum, zbog čega su previše osetljive i savršen su pokazatelj koliko je suv ostatak kože na licu. Stratum corneum je, usput, najzanimljiviji sloj kožne barijere, što znači da je to prva linija odbrane kože od stresnih uticaja okoline. Ispucale usne mogu značiti da moraš svakodnevno da hidriraš celo lice, a ne samo usne. Jednostavno unošenje više vode nego inače verovatno neće rešiti problem ispucalih usana.

Kada su usne suve, one često peckaju, a to se dešava zbog mikroskopskih pukotina u barijeri, koje ljudi nazivaju ispucalim usnama. U većini slučajeva postoji neki spoljni otežavajući faktor, kao što je hronično lizanje usana ili iritacija/alergija usled korišćenja nekog proizvoda u ovom području. Ovo podrazumeva sve što se nanese na usta ili oko njih, poput šminke ili čak paste za zube.

Kako da utvrdiš da li su suve usne posledica suve kože?

Odgovor je jednostavan: poseti dermatologa. On će najbolje da dijagnostifikuje uzrok ispucalih usana, jer ga je teško razaznati.

Koju hidratantnu kremu da koristiš?

Bilo kako bilo, od vitalnog je značaja održavati kožu hidriranom bez obzira na njen uticaj na usne. Uvek budi u potrazi za proizvodima koji sadrže ceramide, koji predstavljaju lepak koji drži ćelije kože zajedno. Drugim rečima, ceramidi su molekuli masti u kožnoj barijeri koji je održavaju hidriranom i neoštećenom. Njihovo uključivanje u rutinu nege kože ojačaće barijeru na koži, a korišćenje proizvoda koji zadržavaju vlagu može sprečiti suvu kožu, a samim tim i suve usne.

Nikel hidratantna krema narandža

Ako je tvoja koža površinski suva, nelagodno zategnuta, osetljiva – nedostaje joj vlaga. NiKEL hidrirajući proizvodi sadrže biljne ceramide koji ce u kratkom roku obnoviti površinski zaštitni sloj i sprečiti gubitak vlage. Dubinski hidrira, sprečava gubitak vlage, obnavlja površinski zaštitni sloj, odlaže nastanak bora, umiruje, trenutno upija, daje matiran izgled.

Šta ako to ne uspe?

Ako znaš da je tvoja koža maksimalno hidrirana, a još uvek neprestano imaš ispucale usne, poslušaj sledeći savet: preporučljivo je koristiti balzam za usne na prirodnoj bazi. Pokušaj da smanjiš lizanje usana i izbegavaj proizvode koji imaju mnogo aditiva, jer ponekad mogu pogoršati stvari.

FlashPatch hidratantni gelovi za usne

Peptidi i ekstrakt zelenog čaja savršeno umiruju i pružaju zaštitne antioksidante. Niacinamid povećava nivo ceramida i slobodnih masnih kiselina kako bi usne ostale mekane i vlažne. Hidratantni gelovi za usne poboljšavaju oblik i volumen usana. 

Lip service Gloss-to-balm tretman

Formulisan sa hijaluronskom kiselinom, alojom i medom za hidrataciju, ovaj jedinstveni tretman pružiće tvojim usnama neverovatnu mekoću. Neodoljiv sjaj, ali istovremeno hranljivi balzam. 

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja