Ukoliko ne ideš na more...

Neka mora dođe tebi! Verovatno si i ti, baš kao i mi, uočila da koža na moru dobija posebno zdrav izgled i neverovatan sjaj, a to zadovoljstvo čak ponekad ume da potraje i mesecima nakon što se vratimo kući sa godišnjeg. Pogodi zašto!

Mnogi ljudi širom sveta primećuju poboljšanje na koži kad god su na odmoru i kad god imaju prilike da se kupaju u moru ili okeanu. Čak i posekotine, osipi, ekcemi i psorijaza se brže zaceljuju. Kako je to moguće?

Naša tela sadrže istu koncentraciju minerala i hranljivih materija kao i morska voda. Neverovatno, zar ne? Stoga ne čudi činjenica da je morska so dobra za naše zdravlje - posebno za našu kožu. Prepuna je minerala koji vole ljude poput magnezijuma, kalcijuma i kalijuma. Apsorbuje toksine u telu i na površini kože, uključujući bakterije koje izazivaju akne, i blagotvorno deluje na lečenje infekcija i ubrzavanje procesa zaceljivanja.

Benefiti morske soli za kožu:

 • Morska so se bori protiv bakterija koje izazivaju akne.
 • Obnavlja prirodnu pH vrednost kože.
 • Detoksikuje telo.
 • Obezbeđuje vitamine, minerale i hranljive materije koje su potrebne koži da bi ostala blistava i zdrava.
 • Morska so vrši piling i na taj način uklanja nečistoće koje začepljuju pore i podstiču obnavljanje ćelija.
 • Pospešava cirkulaciju krvi.
 • Može sprečiti infekcije kože.

Šta je morska so?

Morska so je vrsta soli koja nastaje isparavanjem morske vode. Ukus, tekstura i obrada razlikuju morsku so od kuhinjske soli.

Zbog minimalne prerade, morska so ima razne minerale u tragovima kao što su:

 • Magnezijum
 • Kalcijum
 • Cink
 • Gvožđe
 • Kalijum

Vrste morske soli

Na tržištu je dostupno mnogo vrsta morskih soli. Soli Mrtvog mora, koja se dobija direktno iz Mrtvog mora, se mogu naći u finim, grubim i ekstra grubim oblicima.

Neki proizvodi sadrže mirise poput lavande, ruzmarina, vanile i slično.

So Mrtvog mora je prirodno bogata magnezijumom, kalcijumom ili kalijumom. Mesto porekla morske soli pruža različite benefite. Pa je tako visokokvalitetna so Mrtvog mora odlična za terapijsku upotrebu: relaksaciju, olakšanje kod upaljenih mišića, generalno poboljšanje stanja kože.

Pročitaj i... Sve što tražiš krije se u dubinama Mrtvog mora!

Naša preporuka: Charonika mirišljave soli

Iako je ova godina drugačija nego prethodne, prepuna neizvesnosti i otkazivanja planova, to ne znači da ne treba da mislimo na sebe. Naprotiv! Sada više nego ikad bismo trebali da damo na značaju self-love ritualima. Ukoliko si bila primorana da otkažeš putovanje na more, imamo sjajan predlog za tebe! Barem jednom nedeljno priušti sebi opuštajuću kupku sa Charonika mirišljavim solima.

Kupka sa prirodnim morskim i himalajskim kristalima soli, impregnirana eteričnim uljima, ima aromaterapijski učinak na naše telo i poboljšava celokupno zdravlje. Prirodna eterična ulja oslobađaju fizičku napetost i ublažavaju umor. Da, osetićeš slične efekte kao da si na moru. Još ako tome dodaš omiljeni koktel, eto pravog spa ugođaja i osećaja kao da si na najlepšoj plaži u univerzumu.

Izaberi omiljenu aromu i zakaži veče samo za sebe (dobro, možda i u paru nije loša ideja ;)).

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja