Vreme je za promene: Jesenja nega kože

Jesen nam se bliži krupnim koracima, a letnji dani su prošlost. To znači da je vreme da letnje preparate ostaviš po strani i pripremiš one koji su prikladniji za ovo doba godine. Jesenja nega kože podrazumeva drastične promene u tvojim navikama, a evo na šta naročito treba da obratiš pažnju:

Više hidratacije

Zaboravi na lagane kremice koje si koristila tokom čitavog leta; sada je vreme za masnu i jako hidratantnu kremu za lice. Pošto hladan vazduh jako nepovoljno deluje na kožu lica, neophodno je da u svoju dnevnu rutinu uključiš preparate koji će tvoju suvu kožu snabdeti neophodnim hranljivim materijama.

Neguj i kožu tela

Kada se leto završi, tvoja koža može postati jako suva i nadražena, što je uglavnom posledica nedostatka vlage u vazduhu. Zbog toga je jako bitno pobrinuti se da tvoja jesenja nega kože obuhvata i hranljiv puter za telo. On će potpuno ukloniti iritaciju kože i učiniti da ona bude hidrirana, nežna i meka.

Manje pilinga

Kada je napolju hladnije, najbolje je da smanjiš upotrebu proizvoda koji sadrže retinoide i glikolnu kiselinu. Naime, iako se pilingom uklanja veliki broj nečistoća i mrtvih ćelija sa lica, on zapravo može oštetiti kožu ukoliko se nanosi u velikoj meri. Tvoja koža je naročito osetljiva u periodu kada se navikava na hladniji vazduh. Iz tog razloga je ne treba izlagati dodatnoj opasnosti; nanošenje pilinga jednom nedeljno je sasvim dovoljno za ovo doba godine.

Nežnije čišćenje lica

Tokom leta, tvoje lice je prekomerno hidrirano i izloženo je raznim spoljašnjim uticajima koji doprinose njegovoj nečistoći. Shodno tome, sasvim je normalno da u letnjim mesecima koristiš snažno sredstvo za čišćenje lica. Međutim, kada dođe jesen, tvom licu je neophodna hidratacija i nije mu potreban toliko “agresivan” tretman. Stoga, umesto jakih sredstava, koristi mleko za čišćenje lica koje će mu pružiti neophodnu nežnost i mekoću.

Ne zaboravi na usne

Deo tvog lica koji je najviše izložen raznim spoljašnjim i unutrašnjim faktorima su upravo tvoje usne. Kada temperatura padne, poslednje što želiš jesu ispucale i oštećene usne. Stoga ne zaboravi na njih i neka ti balzam za usne uvek bude pri ruci.

Razmazi svoju kožu ove jeseni i pobrini se da uvek bude hidrirana. I naravno, dobro je pripremi za sledeće godišnje doba koje će doći za tren oka, a to je zima!

 

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja