Zašto je čvrst sapun dobar za tvoju kožu?

Za mnoge od nas sapun spada u onu grupu proizvoda o kojima ne razmišljamo mnogo, zajedno sa, recimo, pastom za zube. Iako razne kupke, pilinzi i ulja za telo mogu da ti pruže fenomenalno iskustvo, postoji to nešto kod klasičnih sapuna što ti daje nenadmašiv osećaj čistoće.

Sa druge strane, baš taj osećaj preterane čistoće nas nekad nagoni da kupimo prvi hidratantni gel za tuširanje koji ugledamo. Čvrst sapun nekad ume da učini kožu suvom ili iritiranom, što nikako ne želiš da postigneš.

Iako postoje sapuni koji su previše grubi, u današnje vreme velika većina čvrstih sapuna zapravo delotvorno utiče na kožu i čini je čistom i mekom. Pored toga, čvrsti sapun je mnogo bolji za okolinu jer, za razliku od tečnog sapuna, ne zahteva upotrebu plastične bočice.

U nastavku pogledaj koje smo to čvrste sapune odabrali za tebe:

Meraki sapun, bambusov ugalj

Ovaj blagi sapun je pričvršćen za fino, malo uže i daje divan dekorativni efekat u svakom kupatilu. On sadrži bambusov ugalj za dubinsko čišćenje i veoma je nežan prema tvojoj koži. 

Meraki sapun, mangostin

Meraki sapun sa mangostinom sjajan je za osetljivu kožu i može se koristiti i nekoliko puta dnevno. Pravljen je isključivo od blagih sastojaka i ne izaziva iritacije.

Meraki sapun za ruke, susam

Meraki sapun sadrži blagi piling od susama koji je nežan za tvoje ruke. Zbog toga ovaj sapun možeš koristiti više puta dnevno. Napravljen je od blagih sastojaka koji istovremeno čiste i neguju kožu.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja