Zašto je ulje za čišćenje tajna sjajne kože ove zime

Tokom zimske sezone, pranje lica uljem za čišćenje jedan je od najvažnijih - ako ne i najznačajnijih koraka u tvojoj rutini nege kože. Pre svega, zato što je neophodno postići onu delikatnu ravnotežu uklanjanja i poslednjeg dela prljavštine i šminke, uz očuvanje prirodnih ulja. Ali, ovo nemoj praktikovati svakodnevno, jer će preterano čišćenje ostaviti pojedine slojeve kože isušenim i ispucalim.

Škripavo-čisti osećaj koji ćeš možda osetiti nakon upotrebe penastog sredstva za čišćenje ili tradicionalnog sapuna je zapravo štetan. Skidanje kože sa esencijalnih ulja može poremetiti kožnu barijeru, što dovodi do suvoće i upale. Tu u igru ulaze sredstva za čišćenje na bazi ulja, koja sadrže iste sastojke kao i tradicionalna sredstva za čišćenje lica, ali sa višim nivoima prirodnih sastojaka koji pomažu u smirivanju i hidrataciji. I suprotno onome što ste čuli, ne maste kožu dodatno i jako su lagana, tako da neće dovesti do pojave akni i bubuljica. U stvari, ulje rastvara ulje, čineći ulja za čišćenje idealnim za razne tipove kože, uključujući i osobe koje imaju masnu kožu ili kožu sklonu aknama.

Srećom, najnovija generacija ulja za čišćenje dizajnirana je da spremno dočeka i obnovi čak i najzahtevniju kožu lica.

 

Naša topla preporuka je Nikel Hyaluron i Vitamin E ulje za čišćenje lica.

Hijaluron i E vitamin iz pšeničnih klica, ulje slatkog badema, devičanske masline, suncokreta, ricinusa i eterično ulje ruzmarina, za najnežnije čišćenje vaše kože. Temeljno uklanja nečistoće i šminku bez isušivanja. Jača zaštitni sloj kože i ima umirujuće dejstvo. Nije ga potrebno ispirati.

Čišćenje je saveznik lepe, zdrave i blistave kože. Samo jedno veče nepažnje može naštetiti našim porama koje se začepljuju i trepavicama koje slabe. Čista koža "diše" i spremna je za daljnju negu.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja