Beauty smoothie od tropskog voća

U letnjem periodu na raspolaganju nam je toliko zdravog i ukusnog voća! Ovaj predivni beauty smoothie koristi sezonski raskoš kako bismo povećali unos vitamina C, tako da danas jedemo jagode, papaju, grejpfrut i zeleno povrće.

Ključni sastojak lepote: vitamin C

Ovaj tropski supervoćni smoothie je bogat ukusnim izvorima antioksidativnog vitamina C. Napravi voćnu salatu od komadića grejpa, jagoda i papaje za slatko-kiselu poslasticu ili ubaci sveže voće u vakuum kesicu za zamrzivač i zaledi ga kako bi napravila ledeni smoothie u bilo koje doba godine.

Hrana sa visokim sadržajem vitamina C može da poboljša imunitet i pomogne u borbi protiv prehlade, a takođe može učiniti čuda i za kožu. Kako starimo, naše telo gubi sposobnost stvaranja kolagena, a vitamin C je potreban kako bi ga proizvelo. Međutim, naše telo ne proizvodi vitamin C, i zato je važno obogatiti ishranu!

Vitamin C je vitamin rastvorljiv u vodi, što znači da se ne skladišti u našem telu, pa ga moramo redovno konzumirati radi optimalne koristi. Koncentracija vitamina C se najbolje dobija iz najsvežijeg voća i povrća. Količina vitamina C opada posle kuvanja proizvoda. Jedi sirovo, domaće uzgajano povrće i voće za prirodan i zdrav izvor vitamina C.

Jagode i papaja su neke od namirnica bogatih vitaminom C. Jedna šolja papaje sadrži 97% preporučenog dnevnog unosa vitamina C, a to je 90 mg. Jedna šolja jagoda daje ti 99% preporučenog dnevnog unosa vitamina C zajedno sa drugim korisnim antioksidantima. Jako je dobro i preporučljivo jesti zeleniš, jer će povrće bogato vitaminom C učiniti čuda za proizvodnju  gvožđa koje naše telo može da iskoristi u pozitivne svrhe.

Lokalna primena vitamina C rezultira povećanom sposobnošću zaštite kože od UV zraka i oštećenja okoline i pomaže u smanjenju bora. Kombinacija unutrašnjeg i spoljašnjeg unosa vitamina C idealna je za očuvanje mladolikog izgleda kože.

Beauty smoothie od tropskog voća

 Sastojci:

  • 1 šolja kokosovog mleka ili kokosove vode*
  • 1/3 šolje komadića grejpa ili soka od grejpa
  • 1/3 šolje smrznutih jagoda
  • 1/3 šolje komadića smrznute papaje
  • šaka spanaća
  • 1 kašika sveže mlevene kore narandže

*Prilikom odabira kokosove vode birati proizvode bez šećera!

Priprema:

U blender sipati kokosovo mleko ili kokosovu vodu, pa dodati sok od grejpa ili grejp, smrznute jagode i smrznutu papaju. U smesu ubaciti šaku spanaća i sveže mlevenu koru narandže. Blendirati dok ne dobije glatka tekstura, a potom uživati u ukusu!

Izvor: helloglow.co

Leave a comment

All comments are moderated before being published