Kriške kruške kojima će retko ko moći da odoli

Zašto nam niko ranije nije rekao da kruške mogu i ovako da se jedu?

Volimo kruške.

Volimo kokos.

Volimo javorov sirup.

Volimo čokoladu.

Ali do sada nismo znali koliko sve to zajedno volimo!

Pečene kruške u javorovom sirupu sa čokoladom je nešto što moraš probati o-d-m-a-h.

Prilično smo dosledni u odabiru sastojaka i ne pravimo izuzetak kada je u pitanju njihovo nanošenje na našu kožu ili u naš organizam. Prednost uvek dajemo prirodnim i organskim sastojcima koji imaju toliko benefita za naše telo. A najbolja vest je da su uglavnom svi preukusni.

Za ovaj recept će ti biti potrebne čokoladne chunk nut štanglice, pa prilikom kupovine se potrudi da izabereš one koji su organske, veganske, bez glutena i drugih štetnih sastojaka.

U ovaj slasni recept ide i krem od kokosa. O kokosu ćemo jednom napisati doktorsku disertaciju jer postoji toliko razloga zašto ga obožavamo, ali za sada neka ostane samo na tome da smo ga izabrali jer ništa ne miriše toliko na leto kao kokos. Krem od kokosa možeš kupiti ili ga napraviti, veoma je jednostavno i postoji pregrš sjajnih recepata.

Pečene kruške u javorovom sirupu sa štanglicama od čokoladnih mrvica + kokosov krem

(priznaj da ovo zvuči neverovatno!)

Pa da počnemo!

Vreme pripreme: 5 minuta

Vreme kuvanja: 20 minuta

Za 8 porcija.

Bilo koja sorta kruške dolazi u obzir. Bitno je da bude veoma zrela, jer što je zrelija brže će se i lepše peći.

Sastojci:

  • 4 kruške
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 3 kašičica maslinovog ulja
  • ¼ šolje javorovog sirupa
  • ½ kašičice ekstakta od vanile
  • ¼ kašičice himalajske soli
  • 2 čokoladne chunk nut štanglice
  • krem od kokosa

Priprema:

Zagrejati rernu na 400 stepeni.

Operi, osuši i iseci kruške na pola. Iscedi sok od limuna na njihovu unutrašnjost i odbaci im jezgro. Položi ih na tepsiju.

U maloj posudi za mešanje umuti ulje, javorov sirup, vanilu i so. Izlij smesu preko krušaka i stavi ih u rernu na 15 minuta, ili dok kruške ne postanu mekane.

U međuvremenu, iseckaj ili izmrvi čokoladne štanglice.

Izvadi kruške iz rerne i preko njih pospi polovinu mrvica i peci još 5 minuta.

Svaku krušku premaži s malo krema od kokosa i pospi preostale mrvice. Poslužuje se dok je toplo.  

Ostaje još da pozoveš ekipu za vikend i da posmatraš njihove izraze lica kad izneseš ovu poslasticu pred njih!

Neka i tvoja koža iskusi benefite kruške. Pročitaj sjajan DIY recept sa kruškom OVDE!

Leave a comment

All comments are moderated before being published