Mafini sa borovnicama

Poslastica koja je instagramična isto koliko i ukusna. Postoji toliko razloga zašto volimo mafine, ali činjenica da se brzo prave i da ih je moguće napraviti od svega i svačega su nam možda najbolje prednosti ovog svetski popularnog dezerta. U nastavku vam donosimo jedan zdrav, ali preukusan recept za mafine sa borovnicama. 

Potrebno vam je:

  • 192 g belog brašna
  • 128 g speltinog tamnog brašna
  • 128 g sećera
  • 2 i po kašičice praška za pecivo
  • 2 kašičice soli
  • ½ kašičice muskatnog orašičića
  • 250 g borovnica
  • 2 jaja plus 2 žumanaca
  • 200 ml jogurta
  • 55 g putera, istopljen
  • 1 kašičica izrendane limunove kore
  • 2 kašičice limunovog soka
  • ½ kašičice vanile

Priprema:

Zagrejati rernu na 215 stepeni. U jednoj većoj činiji pomešati sve suve sastojke (brašna, prašak za pecivo, šećer, muskatni oraščić i so). Dodajte borovnice i lagano mešajte dok se ravnomerno ne rasporede. U drugoj posudi umutite jaja, jogurt, puter, limunovu koricu, sok i vanilu, dok se ne sjedini.

Nežno umešati mešavinu jaja u suve sastoje (pazite da ne premešate previše sastojke).

Testo ravnomerno rasporedite na kalup za mafine. Pospite sirovim šećerom. Peći mafine 25-30 minuta. Kada su gotovi, ostaviti ih da se ohlade skroz pre jela.

Ostavi malo borovnica sa strane za neodoljive maske za lice. Pročitaj detaljnije... 

Autor: Aleksa Zujović

Leave a comment

All comments are moderated before being published