T kao... Tiramisu!

Omiljeni dezert ljubitelja kafe: tiramisu.

Potrebno vam je:

  • 6 žumanaca
  • 6 belanaca
  • 150 g sećera
  • 500 g mascarpone sira
  • 50 ml slatke pavlake
  • 20 ml ruma
  • 200 ml kafe
  • 30-50 kom. piškota
  • kakao u prahu

Priprema:

U velikoj posudi, dobro umutiti jaja i sećer.

Dodati maskarpone sir, slatku pavlaku i rum, lagano mešajući.

U zasebnoj posudi, umutiti šam od belanaca.

Sjediniti ove dve smese zajedno tako sto šam od belanaca postepeno dodajete u mascarpone smesu.

Pripremiti kafu, najbolje je imati kombinaciju espresa i obicne filter kafe, za dodatni ukus mozete dodati malo ruma u kafu.

Proces slaganja:

Red piškota, koje ste pre slaganja umocili u kafu, zatim red maskarpone smese.

Ponoviti to jos jednom. Staviti u frizider da se stegne, najbolje 3-4 sata.

Pre serviranja na vrh staviti kakao u prahu.

Ostatke kafe iskoristi za svoje omiljene beauty rituale. Saznaj više.

Autor: Aleksa Zujović

Leave a comment

All comments are moderated before being published