T kao... Tiramisu!
Omiljeni dezert ljubitelja kafe: tiramisu.
Potrebno vam je:
- 6 žumanaca
- 6 belanaca
- 150 g sećera
- 500 g mascarpone sira
- 50 ml slatke pavlake
- 20 ml ruma
- 200 ml kafe
- 30-50 kom. piškota
- kakao u prahu
Priprema:
U velikoj posudi, dobro umutiti jaja i sećer.
Dodati maskarpone sir, slatku pavlaku i rum, lagano mešajući.
U zasebnoj posudi, umutiti šam od belanaca.
Sjediniti ove dve smese zajedno tako sto šam od belanaca postepeno dodajete u mascarpone smesu.
Pripremiti kafu, najbolje je imati kombinaciju espresa i obicne filter kafe, za dodatni ukus mozete dodati malo ruma u kafu.
Proces slaganja:
Red piškota, koje ste pre slaganja umocili u kafu, zatim red maskarpone smese.
Ponoviti to jos jednom. Staviti u frizider da se stegne, najbolje 3-4 sata.
Pre serviranja na vrh staviti kakao u prahu.
Ostatke kafe iskoristi za svoje omiljene beauty rituale. Saznaj više.
Autor: Aleksa Zujović