Buntovno & romantično: Parisian style za velike i male!

“Pariz je uvek dobra ideja” - reči su slavne Odri Hepbern. Ko bi rekao da se u jednoj tako jednostavnoj rečenici krije tolika istina?!

Pariški stil čvrsto odoleva vremenu i svim trendovima. Zapravo, taj stil je sam po sebi trend, bezvremen i beskompromisan. I zato mu se uvek rado vraćamo. 

Parisian style se ne odnosi samo na modu, iako je to segment koji nikad ne smemo zanemariti. Biti Parižanka ima mnogo šire značenje - od garederobe koju nose i kako nose, preko nege tela i kose, pa sve do samog načina života koji žive. 

Na ulicama Pariza, pa čak i u manjim francuskim naseljima, često ćete videti žene, različitih dobi, kako plešući koračaju. Zapravo, imaćete utisak kao da postoji neka muzika, ali samo u njenoj glavi. Ona skakuće, osmehuje se i pozdravlja sve u prolazu. Izgleda pomalo lucidno, zbog čega biste, na bilo kojem drugom mestu na planeti, verovatno prešli ulicu, ali ne i u Parizu. 

Ovde, pored te pomalo zbunjujuće ludosti, nećete moći da ne primetite da one uvek nose odgovarajuću odeću. Možda će vam se čak učiniti da je stajling pomalo neugledan, ali ako se bolje zagledate, shvatićete da se te stvari upravo nose tako. Znatiželjnom oku neće promaći ni detalji poput otkačenog šešira, savršenog držanja i umerene šminke. 

One jednostavno vole biti baš ono što jesu. Čini nam se da u Francuskoj žene mogu zaboraviti sve - svoju prvu ljubav, gde su letovale i šta su danas jele… Ali nikad ne gube svoj osećaj za stil. 

A kada bismo trebali da definišemo pariški stil, morali bismo se dobro zamisliti. Gotovo svaka žena na ovoj planeti će prepoznati taj šarmatni look, a opet neće znati da tačno kaže šta vidi. I valjda se upravo u toj nemogućnosti definisanja krije sva njihova čar. 

Uzimajući sve to u obzir, nije ni čudno što žene širom sveta inspiraciju pronalaze upravo u Parižankama. A kada bismo morali da izdvojimo jednu stvar koja ih najbolje oslikava, to bi svakako bio aksesoar koji snažno odoleva zubu vremena - njihovo visočanstvo, beretke

Ovaj, naizgled jednostavan, ali božanstveni modni detalj, nikog ne ostavlja ravnodušnim, pa čak ni slavne ličnosti. Zato ćete u medijima ili na društvenim mrežama često videti pevačice ili glumice svetskog ugleda, influenserke i druge javne ličnosti kako ponosno “šetaju” svoju omiljenu beretku. 

Idemo u Pariz!

Ili neka Pariz dođe nama! Predstavljamo vam Le Petit Parisien  - novu jesenju Elodie Details kolekciju inspirisanu prepoznatljivim, ali veoma jedinstvenim pariškim stilom.

Elodie Details odrasta, pa samim tim njihova ponuda predivnih baby aksesoara se širi i dopire i do onih malo starijih. U novoj kolekciji pronaći ćete neodoljive beretke za sve uzraste. Ovo je idealna prilika i za mame ili tetke sa stilom koje svoj stajling žele uskladiti sa najmlađima. :)

Faded Rose, Tender Blue & Gold beretka

Zagasito rozi i buntovno zeleni tonovi se mešaju sa umirujućim bojama školjke i nežnih cvetova kojima posebnu notu daju zlatni i modro plavi detalji. Motivi inspirisani Art nouveau stilom, pleteni kaputi i beretke, crna koža, detalji od krzna nas vraćaju u ne tako daleku prošlost, kada je Pariz bio mesto gde se buntovnost susretala sa buržoazijom.

Nikad ne zapostavljajte sebe. Čak ni u najsitnijim detaljima. Izgledati atraktivno, u bilo kojoj dobi, je upravo ono čemu teže Francuskinje, naročito one urbane. Održavanje takvog imidža je za njih prirodno poput savršenog vezivanja marame oko vrata. Jednostavno, lepota i nega su tradicija, nešto što se prenosi s kolena na koleno. Nešto što devojčice vrlo rano uče od svojih majki i baki. 

One misle na sve - dnevne kreme, vlažne maramice, kreme za sunčanje, noćne kreme, serumi, sredstva za hidrataciju i čišćenje lica, kao specifični proizvodi za različite tipove i problematike kože. Da bi sve ove stvarčice bile pri ruci uvek i svuda, potreban je i odgovarajući neseser. Ne bilo koji, u beauty rutini Parižanke istinski uživaju i zato je svaki detalj važan.

Jesenja Elodie Details kolekcija nam donosi i višenamenske nesesere u nekoliko predivnih dezena kako biste vi mogli kreirati sopstveni pariški stil. 

Ne možemo da im ne zavidimo pomalo na svemu ovom. I ne možemo odoleti tome da i same ne probamo da budemo pomalo kao Parižanke. 

You don’t have to be French to be Purisienne!

 

Pronađi inspiraciju na puritybox.rs

Leave a comment

All comments are moderated before being published