Postoji li razlika između dnevne i noćne pidžame?

Ponekad, kada zatvorimo oči, kao kroz maglu možemmo da se setimo kako je to kad nosiš grudnjak. Ili obuću koja nije postavljena krznom. Ono čega se ne možemo setiti je kada je vreme prestalo da ima značenje?! Kada se pije kafa, a kada je u redu početi sa vinom? A dress code je trenutno možda najbesmislenija stvar na svetu.

U nastojanju da vremenski označimo naše postojanje, počeli smo da menjamo udobne dnevne pidžame za noćni set. Kako nam nivo uzbuđenja opada, naše telo čezne za promenom popodnevne odeće, samo da bi pojačalo potreban serotonin. Ali, da li je to normalno?

Malo smo istraživali po Twitteru da bismo izvagali nivo polu-karantinskog ludila. U potrazi za odgovorom po pitanju pidžame, ustanovili smo da nismo sami u ovom stadijumu delirijuma. Ima nas dosta koji smo potpuno zbunjeni.

Ipak, pitanja i dalje postoje. Da li treba da znaš razliku između dnevne i noćne varijante? Šta pokreće tranziciju? Da li je noćna pidžama po definiciji obavezna u noćnim satima? Zakleli smo se da nećemo nametati pravila o tome kako se šta radi u ovim mučnim vremenima, ali imamo 5 saveta šta razlikuje odevanje od jutra do večeri. Nadamo se da će ti ove smernice pružiti utehu u karantinu.

Jutarnja pidžama

Funkcionalnost

Rad od kuće je prilagođen svima, a ono što nosiš igra ulogu u tome koliko ćeš se dobro prilagoditi. Tokom dana oponašaj Odri Hepbern u Roman Holiday, oblačeći oversized odeću. Ako si u mogućnosti, nošenje par providnih pantalona ili široke haljine na posao omogućava ti da se fokusiraš na radno vreme, a ne na neudobnu garderobu.

Uvek obuci lep gornji deo ako si na video konferenciji

Opuštanje može postati teško ako imaš niz zakazanih Zoom sastanaka na kojima moraš da prisustvuješ. Kašmir ili pleteni džemper može da oplemeni opušteni izgled bez ometanja udobnosti. Niko ne mora znati da se ispod stola krije trenerka ili udoban donji deo pidžame.

Noćne pidžame

Prigrli savršenstvo

Jednom kada počne happy hour, na red zvanično dolazi vreme za sebe. Brzo prelazimo na stil Džene Rink iz filma 13 going on 30. Govorimo o haljinama, šljokicama ili svilenoj pidžami sa perjem. Svi možemo iskoristiti nešto čemu ćemo se veseliti na kraju dugog dana. Slobodno se prepusti mašti.

Zapamti, san je u modi

Svi, od Rihanne do Zendaye, se kunu u pidžame, tako da se možeš opustiti. Međutim, u nekom trenutku moraš otići na spavanje. Neka tvoja pidžama bude pogodna za osmočasovni san. Isprobaj svilene pidžame ili one sa perjem kako bi bila sigurna da ćeš zaista moći da zaspiš u svom luksuznom odabiru.

Udobnost pre svega

Bez obzira na to kako tvoj život izgleda trenutno, pidžama je sigurno nešto u čemu provodiš najviše vremena. Menjanje pidžama nam može pomoći da malo više steknemo osećaj za vreme - kad je na redu posao, a kad odmor. Ali svakako izaberi opciju koja tebi najviše odgovara. Me, prigrli ovaj haos i izvuci najbolje iz njega.

A dok se sve ovo ne završi, mi ostajemo u pidžami. U jutarnjoj pijemo kafu, a u večernjoj koktel. Pridruži nam se. ;)

Leave a comment

All comments are moderated before being published