Put oko sveta: Vodič za flert

Zamisli da si single i da se nalaziš u drugoj zemlji. Flert može biti odličan način da se zabaviš, upoznaš zanimljive ljude i doživiš nezaboravne avanture. Ali budi oprezna, pravila udvaranja se toooliko razlikuju od kulture do kulture, od jednog naroda do drugog. 

Ono što je za tebe previše slobodno, za druge nije. Ono što je tebi uživanje, drugima može delovati čudno. Odrabrali smo nekoliko delova sveta i zemalja koje imaju specifičan šmek u koketiranju. 

Vodimo te na kratak put oko sveta. Spremna za malo naivnog flerta? ;)

Francuska

Zemlja satkana od neodoljivog šarma. Francuzi nisu toliko očigledni, ali to ne znači da nisu direktni. Na primer, oni te mogu počastiti komplimentom: “Imaš veoma lepe oči”. A složićeš se, ovakva vrsta udvaranja ne pali samo u Francuskoj. 

Na njihovim ulicama, potpuno je prihvatljivo da muškarac priđe nepoznatoj ženi i pita je da izađu. Oni su otvoreni za sve. Dobro, skoro sve. Ne bismo ti preporučili da ih pitaš čime se bave i od čega žive, o tome ne pričaju toliko rado.

I malo jezičkih zanimljivosti: Draguer je reč koja se najčešće upotrebljava za izraz “upucavanje nekom”. Termin séduction se koristi kad nekog želiš da odvučeš u krevet, ali može značiti i šarmiranje bilo kojeg pola. 

Naša preporuka je da se, ako posetiš ovu zemlju, slobodno upustiš u konverzaciju sa njihovim muškarcima. Uživaćeš sigurno, a uostalom, nalaziš se u najromantičnijoj zemlji. 

Italija

Fizička privrženost je potpuno prirodna za Italijane, nešto poput disanja. Samo, nažalost, njihovi muškarci imaju lošu reputaciju, jer za njih važi da agresivno flertuju.

Ako te Italijan pozove da izađete, “ne” kao odgovor će biti veoma teško prihvaćen. Preporučujemo ti da budeš iskrena i da prihvatiš samo ako si stvarno zainteresovana. 

Nemoj biti previše “slatka”, ako te ne zanima. Odbij ga ako te ne interesuje i ne dozvoli da te njegova upornost uplaši. 

Ali uprkos ovim stvarima, oni takođe poseduju neki neodljiv šarm. Kao strankinja, očekuj da ćeš često na ulici čuti zavodljivo Ciao bella!

Velika Britanija

U Velikoj Britaniji, flert je najčešće podstaknut od strane alkohola, jer on vrlo dobro zna maskirati strah od intimnosti ili odbijanja. Međutim, bilo bi pošteno sa naše strane da priznamo da u mnogim zemljama alkohol uzrokuje flertovanje. Pa u to ime - živeli!

Kada je o udvaranju reč, njihovi “mužjaci” umeju biti vrlo nevoljni, nespretni, pa čak i bučni. Obično konzumiraju dosta alkohola, pa flert često izgleda kao niz uvreda, a ne komplimenata.

I ne bi verovala, ali “glupa kravo” zaista može biti iskaz ljubavi i naklonjenosti. 

Švedska

Ako si u obilasku Švedske, vrlo je moguće da će njihov muškarac pokušavati da flertuje sa tobom, a da ti to uopšte nećeš primetiti. 

Reći će ti nešto poput: “Oči su ti plave”. Gotovo nijedna žena na ovom svetu neće pasti na ovu “romantičnu izjavu”, ali Šveđanke nalaze da je ovo veoma slatko jer to znači da su oni nešto primetili na vama. A to je velika stvar!

Stručnjaci kažu da su “Šveđani malo praktičniji muškarci od svojih francuskih i italijanskih kolega”.

A sada, idemo časkom preko okeana da zavirimo kako se flertuje na drugim kontinentima!

Brazil

Da se ne lažemo, znamo da naši muškarci “otkidaju” na Brazilke, a šta je sa njihovim jačim polom? 

Brazilski bend Os Mutantes je još 1971. svojim hitom “Baby” pokušao da nas nauči važnoj lekciji. Prevod bi išao ovako: “Znaš, vreme je da naučimo portugalski”. I izgleda da je to zaista put do Sao Paola ili srca nekog drugog brazilskog frajera. 

Očijukanje, osmesi… Da, definitivno će im i to privući pažnju, ali ako kažeš da učiš portugalski, to će ih potpuno oboriti. Brazilci jednostavno cene trud koji ulažeš kako bi ga impresionirala sa njegovim jezikom. 

Azija

Flertovanje u Aziji može biti sporije, suptilnije i sa mnogo više poštovanja nego što si navikla. Ako putuješ tamo, prvo što treba da naučiš je ljubazni naklon. Ovaj gest je zamena za rukovanje i poljubac u obraz u Japanu, delovima Kine i na Tajvanu. 

U Kini nije primereno biti previše napadan. Ako si se zainteresovala za nekog njihovog muškarca, najbolje je da mu govorom tela pokažeš da si dostupna i da mogu da ti priđu. 

Pravila za čitav svet

Prema pojedinim stručnjacima, postoji nekoliko pravila koja pričaju univerzalnim jezikom. Dakle, stvari koje su primenjive na ceo svet su:

Kontakt očima

Za flertovanje postoji pravilo od dve sekunde. Ako nekog gledaš kraće, neće znati da si zainteresovana. Ako gledaš puno više od dve sekunde, zvaće policiju. 

Osmeh

Ovo već samo po sebi dosta govori. Osmeh je uvek dobrodošao i često je znak potvrde. Samo pazi da ne preteraš. SIgurno ne želiš da izgledaš kao neki jezivi klovn. 

Konverzacija

Ako prve dve tehnike ne upale, a često neće, moraćeš da započneš razgovor. Samo, neka početak ne bude “jeftin upad”. Reci nešto slatko i interesantno. Usudi se da započneš prva ako si zainteresovana. Na kraju krajeva, neko uvek mora izgovoriti tu prvu rečenicu. 


I naravno, ne zaboravi na istraživanje. Kako smo na početku naveli, svaka zemlja je drugačija, ima svoju kulturu i običaje. Upoznaj se sa pravilima pre nego što sletiš na njihovo tlo. 

Ako putuješ sama, ceo svet je tvoj! Svakako, bezbednost je na prvom mestu, ali ako se dobro upoznaš sa “pravilima igre” sigurni smo da ćeš biti sigurna, a uz to se dobro zabaviti. 


Vive l’amour!

Foto: Instagram

Leave a comment

All comments are moderated before being published