Slow beauty trend - protivotrov za ubrzan način života

Izolacija nas je navela da tražimo načine za podizanje svakodnevnog života na novi nivo. Laganiji i jednostavniji beauty rituali i nega kože upravo su ono što nam je nedostajalo. Tokom poslednjih nekoliko godina, trendovi poput beauty rutina za negu kože u 10 ili 12 koraka postali su uobičajeni. Stoga je slow beauty veliki korak ka prelasku na lagane i jednostavne rituale.

Ovaj vid nege kože smanjuje osećaj anksioznosti, pomaže nam da zaspimo i budi osećaj kontrole u ​​svetu u kom nam to jako nedostaje, pogotovo u poslednje vreme. Počnimo sa osnovama.

Šta je to slow beauty?

Slow beauty je najnoviji trend u svetu lepote. Radi se o ulaganju u proizvode koji su stvoreni održivim metodama, sa pažljivo odabranim sastojcima iz pouzdanih izvora. Označava korišćenje manjeg broja kvalitetnih proizvoda kako bi se redukovala nepotrebna potrošnja. Ako zaronite dublje u ovaj trend, moći ćete da vidite kako nas slow beauty brendovi žele podstaći da budemo pažljiviji pri odabiru i kupovini proizvoda za negu tela i kože. Isto tako, to su često proizvodi koji sve nas podstiču da odvojimo dragoceno vreme, udaljimo se od digitalnog sveta i opustimo se – sve to kako bismo doslovno predahnuli.

Slow beauty je trend koji se brzo širi i odbacuje brze popravke, nekvalitetne proizvode i postupke koji su uobičajeni u svetu lepote. Umesto toga, predstavlja sasvim inovativan pristup sa akcentom na zdravlju kože. Potpuno smo slobodni da biramo između niza zdravih i prirodnih proizvoda, u zavisnosti od toga šta nam najviše odgovara. Slow beauty takođe označava potpuno oslobađanje od stresa i usvajanje navike da proizvod koristimo svojim tempom i prema sopstvenim željama. 

Ovakav način života pruža nam osećaj luksuza kod kuće tokom današnjih neizvesnih vremena i tera nas da duboko razmislimo o proizvodima kojima negujemo svoje telo. Ovaj trend želi da dobro razmislimo o tome šta nanosimo na kožu i lice, i istovremeno saznamo da li su ti proizvodi uopšte korisni, kao i da li štete okolini i prirodi oko nas. Nega kože postala je prioritet za sve one koji žele da ulažu u sebe. Ako gledamo na duže staze, dok nas pandemija usmerava ka dosta svesnijoj i savesnijoj potrošnji, slow beauty trend nudi nam protivotrov za ubrzan način života.

Kako živeti slow beauty lifestyle?

Važni koraci koji će nas postepeno uvoditi u ovakav način života uključuju upotrebu prirodnih sastojaka i promenu odnosa prema starenju, a pre svega - najvažniji smo mi sami. Trebalo bi da verujemo svom telu, umu, duši i okolini kako bismo izvukli maksimum iz ovog načina života. Možda za tebe to takođe znači i odricanje, pa danima, nedeljama ili čak mesecima nećeš koristiti šminku i proizvode za negu kože kako bi odradila kvalitetan detoks kože.

Ali, ako i dalje ne želiš da se odrekneš nekih proizvoda, ali želiš da usvojiš ovaj stil života, onda je važno obratiti pažnju na brendove koji obećavaju rezultate i koji su ekološki prihvatljivi počevši od sastojaka pa sve do ambalaže - zato slow beauty trend ujedno spada i u clean beauty kategoriju. Green brendovi sa naglaskom na efikasnosti obećavaju negu kože koja je dobra i za pojedinca i za planetu. Pored toga, u formulama koje pružaju najbolje rezultate možeš potražiti inovativne teksture i najbolje sastojke.

Marke koje su ikone slow beauty stila života

MERAKI

Meraki kolekcija je inspirisana prirodom i skandinavskom estetikom. Užitak za sva čula i bezbroj benefita za dušu i telo. Meraki proizvodi sadrže hranljive sastojke kvalitetnih i prirodnih aroma. Njihove formule su čiste i jednostavne.

CHARONIKA

Charonika je ruski kozmetički brend. Njihov asortiman sadrži neodoljive proizvode za SPA negu tela i aromaterapiju kod kuće. Probajte neverovatnu liniju soli za kupanje ili predivne pilinge za telo. 100% prirodne formule. Nije testirano na životinjama. 

22|11 COSMETICS

22|11 cosmetics je linija organskih proizvoda za negu kože i kose proizvedenih u Rusiji. Fini i nežni proizvodi su razvijeni kombinovanjem ulja i esencija, bez veštačkih aroma, parabena i silikona.

Leave a comment

All comments are moderated before being published