Sveće pomažu da zadržimo fokus

Jedan od najtežih delova rada od kuće je održavanje jasne granice između „posla“ i svega ostalog. Kada je naša kancelarija zapravo udoban kauč ili kuhinjski pult, to može imati negativan uticaj na nas. Može nas navesti da non stop pretražujemo zanimljivosti vezane za naše hobije ili da se ne odvajamo od grickalica i gledanja filmova kada zapravo još uvek nismo obavili posao. Jedan od naših omiljenih trikova za postavljanje granica između poslovnog i privatnog života jeste snaga mirisa.

Sa ovom praksom smo počeli još na fakultetu, kada nam je cimerka dozvolila da pozajmimo njenu toaletnu vodu fenomenalnog citrusnog mirisa. Izjavila je da joj je ta mala bočica parfema pomogla da se fokusira i bila je apsolutno u pravu. Od tada smo postali vrlo svesni činjenice da određeni mirisi mogu uticati na svačije raspoloženje i pomoći nam da bolje pamtimo. Evo jednog malog saveta za tebe: prilikom učenja naprskaj parfem koji ti najviše prija, a takođe ga naprskaj i pre izlaska na ispit. Verujemo da ćeš biti oduševljena rezultatima.

Sada ćemo ti otkriti i par trikova sa svećama koji nam pomažu da zadržimo fokus i čine nas produktivnijim tokom celog dana.

Za rad

Charonika prirodna soja sveća Perfection sa aromom citrusnog voća i bosiljka će te probuditi i dati ti energiju. Stojimo iza toga da je ova sveća sjajan izbor ako želiš dobru inspiraciju i produktivnost dok radiš iz udobnosti svoga doma.

Kao što je važno stvoriti pogodno okruženje za rad, isto toliko je važno stvoriti i posebno okruženje za slobodne aktivnosti koje će signalizirati da je vreme za isključivanje. Iz tog razloga smo sebi postavili jako teško pravilo - da ovu sveću palimo samo kada aktivno radimo.

Za razonodu

Kada dođe vreme za odlaganje laptopa, okrećemo se potpuno drugim mirisima kako bismo izazvali drugačije raspoloženje. Još jedno čudo zvano Charonika prirodna soja sveća Renew ima svež miris bergamota i limete oslobodiće te emotivne napetosti i umora, a takođe je i doslovno savršenstvo za vikend boravke kod kuće. A kada dođe vreme za čitanje, tada palimo našu omiljenu Meraki mirisnu sveću Peščani zamkovi i zalasci sunca i odlazimo u svet mašte.

Za opuštanje

Za pojedine aktivnosti poput joge i meditacije, izaberi sveću drvenastog mirisa koja trenutno umiruje i podstiče na opuštanje. Taj miris će ti biti signal da je vreme da se upustiš u razmišljanje o jogi i vežbanju, čak i ako se nalaziš na podu svoje dnevne sobe.

Završetak radnog dana može biti nezgodan kada radiš od kuće, jer zapravo nikada ne napuštaš „kancelariju“. Zbog toga je jako važno potpuno se isključiti i ostaviti laptop van spavaće sobe.

Za negu kože i kupanje

Kada završimo sa radom, prelazimo na noćni ritual koji uključuje i rutinu nege kože (i povremeno vruću kupku) kako bismo se opustili posle napornog dana. Za ovu priliku volimo da upalimo Meraki mirisnu sveću Svež pamuk koja opušta naša čula i pomaže da zaboravimo na sav nagomilani stres.

Okretanje svećama i njihovim neodoljivim mirisima ne samo da unosi prijatan vibe u svaku aktivnost kojoj se posvetimo, već pomaže da momentalno signaliziramo našem mozgu da je vreme za posao, jogu ili spavanje - čak i dok se sve te promene dešavaju pod istim krovom.

Leave a comment

All comments are moderated before being published