3 ključna sastojka za detoks lica

Detoksikacija organizma je jedna od omiljenih tema lifestyle magazina, a mi smo stava da je to podjednako važno kao i detoksikacija kože. Naročito kada je lice u pitanju!

Mi ne volimo da naređujemo šta ko treba da jede. Da, pizza ili taj čokoladni kolač koji toliko voliš sigurno nisu izvor lepote i mladosti, ali kakav bi to život bio kada bismo se stalno odricali stvari koje čine da se osećamo srećnima?

Zato slobodno priušti sebi s vremena na vreme jedan takav guilty pleasure! Ali ne zaboravi i na zdrave namirnice i sastojke koji imaju toliko benefita za tvoju kožu, i zdravlje uopšte.

Izdvojili smo 3 sastojka koje slobodno možeš dodati u ishranu kako bi svom licu pružila detoks kakav zaslužuje. I što je najbolje, ove sastojke možeš pronaći i u nekim od omiljenih beauty proizvoda.

Aktivni ugalj

Vrhunski detoksifikator. On „otima“ toksine iz tvojih pora i ljubazno ih izbacuje iz tvog tela. Nešto poput onih momaka koji stoje na ulazu kluba, pa u 3 ujutru krenu da izbacuju one koji su zaboravili da imaju kuću. Možeš pomešati kašičicu aktivnog uglja i povremeno popiti. Naravno, ovo ne treba raditi često, jer želimo da zadržimo dobre stvari u svom telu, zar ne?

Takođe, aktivni ugalj ćeš pronaći i u našoj Smartmud No Mess Detox sheet maski. Nije baš slučajno što u svom nazivu ima reč detox, ali to ti je sad već jasno. Oslobodi svoju kožu od nečistoća u jednom koraku sa ovom maskom. SmartMud se lako nanosi i uklanja. To je najčistiji način da očistiš svoje lice i ukloniš prljavštinu iz začepljenih pora.

Limun

Jedan od najpoznatijih recepata za detoksikaciju je - pola limuna u čaši tople vode ujutru. Ovaj ritual mnogi godinama primenjuju jer istina je da ima odlične efekte na naš probavni sistem, a i generalno pozitivno utiče na naš metabolizam. Uravnotežuje PH i redukuje rane i upale. Limun je takođe bogat vitaminom C, pa pomaže tvom telu da izbaci višak vode, a smanjuje i nivo natrijuma i kalijuma u ​​ćelijama.

Wash Your Face je USDA organsko, super nežno sredstvo za pranje lica i to za sve tipove kože. Lagani miris sa esencijalnim uljem limunske trave, bez parabena, sulfata i ostalih sintetika, pogodno je i za najosetljiviju kožu. A odlično je i za brijanje!

Peršun

Ova mala zelena biljka podržava funkciju jetre i bubrega, što je od vitalnog značaja za prirodni proces detoksikacije tela. Stavi ga slobodno u svoju salatu, sok, smuti i oseti detoks u pravom smislu te reči.

Nikel Krema s peršunom bogata je peršunom iz BIO uzgoja, koji sadrži prirodni vitamin A, vitamin C, vitamine B grupe i flavonoide, kao i karite maslacem i pasiflorom. Za negu osetljive kože sklone rozacei, za ublažavanje crvenila i kapilara, za podmlađivanje kože, za negu kože ukoliko je ten neujednačen ili je koža sklona pegama.

Dakle, nije suština da samo izbacimo iz svoje ishrane i svakodnevne nege loše sastojke, već i da se potrudimo da dodamo one koji toliko toga mogu učiniti za naše zdravlje i lepotu.

Leave a comment

All comments are moderated before being published