5 stvari koje mogu povrediti tvoju kožu

Svaka od nas ima to jedno ime pri čijem pomenu nas oblije hladan znoj. Ko god da te je povredio, nadamo se da si uspešno to prebrodila. Nažalost, nemamo tajni recept za one koji to još uvek nisu. To je očito sastavni deo života, paaa moglo bi se reći i odrastanja. Ali ono što sigurno možemo učiniti, to je da sprečimo da neko ili nešto povredi našu kožu. A ako je koža zdrava i sjajna, odmah se osećamo bolje i zadovoljnije. Dakle, ipak donekle imamo lek i za slomljeno srce. ;)

Hajde da vidimo koje su to stvari koje mogu povrediti našu kožu:

Zanemarivanje sastojaka

Obožavaš kako to sredstvo ili losion miriše jer je ipak u pitanju tvoja omiljena aroma... Da, možemo to da razumemo, ali da li si pažljivo pogledala listu sastojaka na poleđini? Uobičajeni hemijski alargeni vrebaju lukavo iz mnogih proizvoda za negu. Drži se podalje od formaldehida i odvratnog petroleja.

Recimo, blagi EKO gel s hamamelisom, narandžom i lavandom je neverovatna kombinacija mirisa, ali je i dermatološki prilagođen potrebama svih tipova kože. Temeljno čisti pore i uklanja suvišnu masnoću koja dovodi do nastajanja akni i mitesera.

Preterivanje sa pilingom

Znaš i sama koliko volimo piling. Ko o čemu, mi o pilingu. I da, piling zaista ima neverovatne benefite za našu kožu. Ali kao i sa ostalim stvarima u životu, treba imati meru. Jednostavno, preterivanje nikad nije dobro, čak i kada je o pilingu reč. Piling lica se radi jednom do dva puta nedeljno, pogotovo ako imaš osetljivu kožu. I kada je na redu ovaj ritual, potrudi se da budeš što nežnija. Koristi fizički piling, ne hemijski, kako bi bolje kontrolisala intenzitet samog procesa.

Blagi piling s maslinom je, kao što sam naziv kaže, veoma blag i nežan piling s mikročesticama koštica masline i pogodan je i za najosetljiviju kožu. Odstranjuje mrtve ćelije i podstiče obnovu kože.

Ne iskaljuj bes na bubuljicama

Ok, za problem sa aknama možda stvarno nisi ti direktno kriva, možda je do genetike, raznih unutrašnjih i spoljašnjih faktora ili su se jednostavno zvezde loše namestile... Ali to ne znači da treba da iskaljuješ bes na njima i da ih tretiraš oštrim sastojcima. Ako si imala naporan dan na poslu, popij koktel, nemoj uporno cediti te jadne bubuljice.

Postoji toliko sjajnih sastojaka za kožu sklonu aknama, a mi ćemo ti rado preporučiti naš Breakout Box, nešto poput superheroja za našu kožu. Očisti akne, spreči začepljavanje pora i otpočni lečenje i oporavak kože već sada.

Tuširanje vrelom vodom

Ponekad stvarno mislimo da bi žene opušteno mogle ući u vulkan i da im ne bi bilo ništa. Kada je reč o tuširanju, mnoge žene imaju tu sklonost da preteraju sa temperaturom vode. Ovde imamo da damo jedan prilično jednostavan savet: smanji temperaturu vode i odmah ćeš videti smanjenje crvenila i upale na koži.

Pored temperature, važno je i šta od sastojaka nanosiš na svoju kožu. PLANT Apothecary organske kupke obogaćene su organskim esencijalnim uljima koji smiruju, ublažavaju stress i razbistravaju um.

Šminka u kući ili (ne daj Bože) tokom spavanja

Ako si kod kuće, jedeš kokice i gledaš film, sigurno ti nije potrebna šminka. Netflix likovi te sigurno ne vide, ne brini, proverili smo. :)

22|11 Penušavo sredstvo za čišćenje nežno čisti lice i efikasno uklanja šminku. Jedinstvena formula ovog proizvoda se lako rastvara u vodi, ne peni, ostavlja tvoju kožu svežom i mekom (i nikada nezategnutom). Ali to nije sve! Jedan od osnovnih sastojaka proizvoda, bela glina, omogućava da proizvod možeš koristiti i kao masku, čisteći kožu na dubljem nivou.

Leave a comment

All comments are moderated before being published