Aha, ovako zapravo treba koristiti bombice za kupanje

Nakon dugog dana, dobro je imati rutinu koja nam pomaže da se opustimo. Neki od nas najradije gledaju Netfliks uz omiljene grickalice, neki vole da odu u teretanu i dobro se oznoje, ali nema sumnje da uz penušave bombice za kupanje sve brige nestaju. Naravno, da bi to postigla, moraš prvo saznati kako da napraviš najbolju penušavu kupku.

Prvo voda, onda sapun

I tu je kraj priče. Iako se često vode rasprave o tome šta prvo ide, činjenica je da će se bombica rastvoriti u potpunosti jedino ako je staviš u punu kadu, i time će otpustiti sve svoje predivne sastojke. Ukoliko pak koristiš sapun u komadu, nemoj ga staviti u vodu već ga drži ispod slavine dok puniš kadu kako bi dobila mnoštvo mehurića.

Što je voda toplija, to je kupka bolja

Mada ne postoji univerzalna temperatura za pravljenje penušave kupke, imaj na umu da se neki sastojci, npr. kakao puter, jako teško tope, i stoga im je potrebna što viša temperatura. Neki vole mlaku vodu, neki baš vole da se dobro ugreju, i to je nešto što varira od osobe do osobe. Međutim, pazi da ti voda u kadi ne bude pretopla, jer postoji mogućnost da te uhvati vrtoglavica i da se ne osećaš dobro kada izađeš iz kade.

Za pravo „insta“ iskustvo, dodaj i ulje za kupanje

Mada su bombice za kupanje same po sebi veoma opuštajuće i raznobojne, ukoliko dodate ulje za kupanje ili penušavi sapun, iskustvo će biti još lepše i izgledaće kao umetničko delo. Samo ne zaboravi da treba da mešaš proizvode koji imaju iste ili slične sastojke. Recimo, ako želiš da se opustiš, lavanda i kamilica su najbolji izbor.

Dodaj esencijalna ulja

Vrsta bombice koju ćeš koristiti zavisi od toga šta želiš da postigneš. Kao što smo rekli, za opuštanje su idealne lavanda i kamilica. Međutim, ukoliko želiš da se razbudiš i pokreneš, biraj sastojke kao što su menta, limunska trava i đumbir.

Ovseno mleko, ruža i lavanda za osetljivu kožu

Kao i sa svim preparatima za negu kože, i sa sapunima moraš biti oprezna kako ne bi došlo do iritacije kože. Za izuzetno osetljivu kožu, sjajni sastojci i dodaci su ovseno mleko, ruža i lavanda.

So za kupanje za prirodniji doživljaj

Ukoliko želiš više prirodnih sastojaka i prirodniji doživljaj, umesto bombice možeš koristiti mirišljavu so za kupanje. Kombinacija jasmina i sandalovine učiniće da se osećaš ženstveno i poželjno, dok će te bergamot i limeta razbuditi, razmrdati i spremiti za nove pobede.

Leave a comment

All comments are moderated before being published