Čaša vina za tvoju kožu!

Ako si neko ko s vremena na vreme uživa u čaši crnog vina, onda ti je možda poznat jedan značajan sastojak koji se nalazi u ljusci grožđa: resveratrol

Mnoge studije su pokazale da je ovaj snažni antioksidans zaslužan za brojne zdravstvene benefite, ali i za pozitivne efekte na našoj koži.

Dakle, može li čaša najfinijeg vina biti odličan dodatak tvojoj koži? Može da, ali postoji efikasniji (doduše, manje primaljiv) način da tvoja koža iskusi sve prednosti resveratrola. 

Zato petkom uveče nastavi da hraniš svoju dušu tom jednom čašom omiljenog crnog vina, a mi ti u nastavku donosimo objašnjenje kako da isti užitak priuštiš i svojoj koži.

Pojedine brzinske činjenice o resveratrolu:

Tip sastojka: Antioksidans.

Glavne prednosti: Bori se protiv znakova starenja, štiti kožu i uopšteno, poboljšava izgled kože. 

Ko ga može koristiti: Dermatolozi kažu da svako ko ima oštećenja od sunca (a to smo gotovo svi mi) može koristiti resveratrol, bez obzira na tip kože. 

Koliko često možemo koristiti: Stručnjaci kažu da se može koristiti na dnevnom nivou, ali ako prethodno znaš kako tvoja koža reaguje na antioksidans.

Dobro funkcioniše sa: Većinom drugih moćnih antioksidanasa, poput ferulinske kiseline. 

Ne treba ga koristiti sa: Nijedan dermatolog nije upoznat sa bilo kojim sastojkom koji može deaktivirati funkciju resveratrolu. 

Šta je resveratrol?

Resveratrol je prirodni antioksidans koji se može naći u pokožici i semenkama grožđa, kikirikiju, bobičastom voću poput borovnice, ribizle, maline, kupine. Sadržaj rezveratrola je veći u crnom nego u belom grožđu, a sadrže ga takođe i kakao prah i crna čokolada. 

Vino sadrži najveće količine rezveratrola u poređenju sa ostalim prirodnim proizvodima, a crno vino bogatije je ovim jedinjenjem od belog vina budući da fermentacija tokom tehnološkog procesa proizvodnje traje duže kod crnog vina.

Prednosti resveratrola za kožu:

Kada se nanosi lokalno, glavna funkcija mu je zaštita površine kože. Uz to, ima još neke prednosti:

  • Štiti kožu od UV oštećenja
  • Usporava starenje
  • Smanjuje crvenilo
  • Posvetljuje kožu i poboljšava njenu teksturu
  • Hidrira kožu

Neželjeni efekti resveratrola:

Koliko je poznato za sada, nisu uočeni neželjeni efekti ovog snažnog antioksidansa, čak ni kda se uzima u većim količinama. Preporuka stručnjaka je samo da se, ako već uzimaš neke suplemente, posavetuješ sa svojim lekarom, odnosno dermatologom ukoliko imaš specifičnu problematiku kože. 

Najbolji proizvod sa resveratrolom:

22|11 COSMETICS DETOX SERUM ANTIOKSIDANT GEN SIR 1 ACTIVATOR

Dizajniran za svakodnevnu upotrebu, prevazilazi uobičajeno čišćenje. Lagana tekstura, ali snažna u delovanju. Ovaj bogati serum je pun aktivnih supstanci koje detoksifikuju, obnavljaju i štite tvoju kožu. 

Osnovni sastojci: 

BIOTIN (aktivator metabolizma): cilja na unutrašnji dermis, uklanjajući sve toksine i otpad. 

RESVERATROL (snažan antioksidant): pročišćava kožu, prodire duboko u pore i pokreće proces protiv starenja. Aktivira gen za dugovečnost Sirtuin-1 (Sir-1) koji povećava količinu ribozoma u ćelijama koje su odgovorne za sintezu proteina i mitohondrije - mehanizam obnove kože. 

VITAMIN PP + KOFEIN: Uklanja nečistoće iz međustaničnog prostora. 

VITAMIN F: Minimizira pore i doprinosi obnavljanju najudaljenijeg sloja epidermisa, koji se sastoji od mrtvih ćelija. 

Kako se koristi?

Koristi dva puta dnevno, danju i noću. Stavi 2-3 kapi proizvoda na vrhove prstiju i umasiraj na kožu malim kružnim pokretima.

Čaša vina za tebe, detox serum za tvoju kožu! 🍷

Leave a comment

All comments are moderated before being published