Here comes the sun

Da li znaš koliko kreme za sunčanje je potrebno da bi prekrila celo telo? Koliko dugo nas zapravo štite od sunca različiti zaštitni faktori? Prikupili smo neke korisne informacije kako bi tačno znala sve što je potrebno za adekvatnu zaštitu od sunčevih zraka. 

Koliko kreme za sunčanje je potrebno za celo telo?

Da bismo pokrili celo telo odrslog čoveka, potrebno je 40 ml. kreme za sunčanje. Ako umesto toga iskoristiš 20 ml, SPF 30 ne postaje 15, već se spušta na čak SPF 5,47! 

Napomena… Dobro je zapamtiti sledeće pravilo - da bi se prekrilo celo telo odrasle osobe potrebna je puna šaka kreme. 

Koliko dugo smemo biti na suncu?

Prosečna osoba obično može da podnese 7-10 minuta na suncu pre nego što koža počne da crveni. Ali ako koristiš odgovarajuću SPF kremu, onda boravak na suncu možeš produžiti. 

SPF 15 blokira oko 93% oštećenja izazvanih sunčevim zracima i daje ti 15 puta više vremena na suncu.

SPF 30 blokira oko 97% oštećenja izazvanih sunčevim zracima i daje ti 30 puta više vremena na suncu.

SPF 50 blokira oko 98% oštećenja izazvanih sunčevim zracima i daje ti 50 puta više vremena na suncu.

Ako si uskočila u vodu da se rashladiš, previše si se oznojila ili sušila peškirom, imaj na umu da je neophodno da ponovo naneseš kremu. 

Psst… To je veoma zdravo za tvoju kožu, plus produžavaš sebi vreme provedeno na suncu. Ali samo i isključivo ako se setiš da koristiš kremu za sunčanje. 

Meraki SPF linija

Meraki u svom asortimanu nudi sjajnu liniju za zaštitu od sunca. Različiti zaštitini faktori, nega za telo i lice, ali i različite teksture poput divnih krema i neodljivih ulja. 

Losion za sunčanje SPF 15

Da li voliš leto i tople sunčeve zrake, ali istovremeno želiš da zaštitiš svoju kožu? Ako je tako, obožavaćeš ovu kremu za sunčanje. SPF 15 krema za sunčanje iz Merakija je vodootporna i efikasna protiv UVA i UVB zraka. 

Losion za sunčanje SPF 30

Krema za sunčanje sadrži 200 ml, vrlo je otporna na vodu i brzo se upija. Bez mirisa, mogu je koristiti i deca i odrsli. SPF 30 će zaštititi tvoju kožu od sunčevih zraka i dati joj neophodnu vlagu. 

Ulje za sunčanje SPF 30

Zbog otpornosti na vodu možeš se kupati nakon što namažeš ovo ulje. Ulje ima visok stepen zaštite, bez mirisa je i koža ga brzo upija. 

Krema za lice SPF 30

Važno je da zaštitiš svoju kožu od sunčevih zraka kremom za sunčanje - bilo da sediš ispod suncobrana na plaži ili odmaraš na ležaljci u svom vrtu. Krema za lice SPF 30 iz Merakija zaštitiće tvoje lice od sunčevih zraka u svim prilikama. 

Stick za sunčanje SPF 50

Stick za sunčanje je balzam SPF 50 sa visokom zaštitom. Koristi ga za zaštitu usana, nosa, obraza ili drugih mesta na kojima ti je potrebna zaštita. Stick za sunčanje sadrži 15 g i savršen je za nošenje u torbi ili na odmoru.

Leave a comment

All comments are moderated before being published