Imate problem sa „masknama“? Patch proizvodi za bubuljice će spasiti dan!

„Nosite patcheve za bubuljice ispod maske za lice“, pisalo je na kartonskom znaku koji je držao Dude With Sign na slici koju sam nedavno spazila na Soko Glam instagram profilu o korejskoj kozmetici. Prvo sam se nasmejala, a onda mi je sinulo: U doba kada svi imamo „maskne“ (o, da, akne + maska, kao da ova godina nije već dovoljno interesantna) i kada se borimo protiv izbijanja bubuljica, kako to da mi ova neverovatno logična strategija nije pala na pamet?

Isprva sam bila neverni Toma, međutim ubrzo sam počela da praktikujem ovaj princip na upornim bubuljicama koje su mi se javljale oko obraza i brade. „Patchevi za bubuljice apsorbuju sve nečistoće koje se kriju ispod kože kako bi uklonili bubuljice i zaštitili ranice od spoljnih bakterija i naših nestašnih prstiju“, objašnjava Šarlot Čo (Charlotte Cho), jedna od osnivača Soko Glam-a i ekspert za korejsku kozmetiku. Dermatolog iz Njujorka Rejčel Nazarijan (Rachel Nazarian) slaže se da su patchevi od velike pomoći kod velikog broja bubuljica, uključujući i one koje prouzrokuju akne. „Ono što ih čini sjajnim izborom jeste to što štite određeni deo lica od istih onih faktora koji prouzrokuju bubuljice kada nosite masku“, objašnjava ona. „Oni služe kao barijera između bakterija i vlage koju prouzrokujete svojim disanjem, pa čak i od hroničnog trljanja i trenja prouzrokovanog od strane same maske.“

Za smanjenje upale i skraćivanje vremena koje bubuljica provede na tvom licu, Rejčel Nazarijan predlaže da što ranije počnete da koristite patcheve za bubuljice, čim primetite da se javlja crvenilo i osetljivost – nepogrešivi znaci da je neumoljiva napast spremna da se odomaći. Ona takođe podvlači da je jako bitno izabrati patch koji je iste veličine kao i bubuljica, pošto zdrava koža može biti osetljiva na pojedine sastojke koji se u njima nalaze. Kad smo već kod toga, kad god nisi sigurna koji patch da kupiš, uvek biraj one koji imaju što blaže sastojke. Hidrokoloid se smatra glavnim sastojkom za uklanjanje bubuljica pošto kroz njega koža može da diše, a istovremeno predstavlja barijeru koja ubrzava oporavak lica. Pored toga, tolerantni i umirujući sastojci poput čajevca, nevena i hijaluronske kiseline takođe mogu doprineti smanjenju crvenila i vidljive pojave tačkica.

Bitna stvar koju valja zapamtiti jeste to da se patchevi koriste za lečenje bubuljica. Dakle, u ovom slučaju ne važi ono bolje sprečiti nego lečiti jer patcheve ne treba koristiti iz predostrožnosti već samo ciljano, kada problem postoji. „Patchevi za bubuljice služe kao prva pomoć kada se akne pojave uprkos svim našim naporima“, objašnjava Rejčel. „Ali pošto oni ne služe za prevenciju, nije efikasno koristiti ih same jer tako nećete sprečiti pojavu novih bubuljica.“ Posle patcheva uvek moraju uslediti čišćenje lica, piling i hidratacija kako bismo proaktivno smanjili buduće pojave bubuljica.

Ukoliko si čitanje ovog teksta provela klimajući glavom u odobravanju želimo da ti poručimo da nisi sama i zato smo otišli korak dalje i napravili listu od sedam patcheva za bubuljice koje definitivno treba da imaš u svom timu:

The Klog Soft Shield Pimple Patch

Ovi patchevi pravljeni su od stoprocentno veganskog hidrokoloida i dolaze u dve različite veličine. Oni pomažu ubrzanje oporavka maskni i istovremeno služe kao štit protiv bakterija, zagađivača i slobodnih radikala. „Akne treba tretirati kao rane i koristiti hidrokoloidne patcheve koji uklanjaju sve nečistoče i pomažu rani da ostane suva i čista“, tvrdi Šarlot Čo.

Sarah Chapman Skinesis Spot Sticker

Pogodni su za upotrebu dok ste u pokretu i vrlo su delikatni. Proizvodi ih Sara Čapman (Sarah Chapman), londonski stručnjak za lice, a njihovi sastojci su salicilna kiselina, grožđano seme i sojino ulje. Dolaze u obliku malog novčanika sa ogledalima i savršeno staju u žensku torbicu.

Peter Thomas Roth Acne-Clear Invisible Dots

Ovi providni i veoma zgodni patchevi kombinuju 0.5% salicilne kiseline sa uljem čajevca i hidrirajućom hijaluronskom kiselinom kako bi smanjili i potpuno izlečlili bubuljice.

Cosrx Acne Pimple Master Patch

Cosrx patchevi su ultra tanki i vodootporni, i specijalno su dizajnirani da leče i zaštite tvoje bubuljice tokom spavanja. Međutim, možeš ih koristiti i tokom dana kako bi svojim bubuljicama obezbedila hidrokoloid koji se zadržava na koži satima.

Starface Hydro-Stars Starter Pack

Ovi patchevi dolaze u obliku preslatkih zvezdica i bazirani su na hidrokolidnoj tehnologiji. Toliko su slatki i zanimljivi da se ne bi usudila da ih diraš dok su na tvom licu!

Patchology Breakout Box

Patchology 3 u 1 komplet podiže lečenje bubuljica na viši nivo. On sadrži trake za skidanje mitisera sa nosa, kao i dve različite vrste patcheva za bubuljice. Jedni su prekriveni slojem salicilne kiseline, dok drugi sadrže hidrokoloid koji bubuljice lako upijaju. Win-win!

Squish Flower Power Acne Patches

Kada su patchevi za bubuljice u pitanju, nećete naći lepše i raznobojnije od Squish patcheva u obliku cvetića koji dolaze u bojama lavande, mandarine, ružinih latica i drugim predivnim nijansama.

Happy patching!

 Izvor: www.vogue.com

Leave a comment

All comments are moderated before being published