Kako pretvoriti kupatilo u spa centar?

Možda smo se trenutno pozdravili sa putovanjima i odlascima u spa centre, ali to ne znači da sebi ne možemo priuštiti relax iskustvo kod kuće. 

Šta više, veoma je lako, a o tome koliko će ti prijati da se malo opustiš i barem mislima malo otputuješ u neke tropske krajeve, nećemo ni da pričamo. 

Kada granica između kuće i posla gotovo i ne postoji, a nove, udarne vesti na televiziji postaju naša svakodnevnica, relaksacija na kraju dana deluje kao nemoguća misija. Ali znaš šta, ona je neophodna svima nama, sada više nego bilo kada. A kontrola nad stresom i neizvesnošću kojima smo svi izloženi je takođe nešto o čemu moramo misliti. 

Mali rituali za negu kože, topla kupka, aromaterapija… Sve su to odlični načini da pomogneš sebi da se osećaš puno bolje. A kada je već kancelarija preseljena u dnevnu sobu, zašto ne bismo i spa centar preselili u svoje kupatilo?!

Stvori atmosferu

Možda se čini prilično očiglednim, ali stvaranje umirujuće atmosfere je prvi korak u izgradnji sopstvenog centra za rehabilitaciju. Uzmi u obzir sve - svetlost, muziku, miris - svaka komponenta je važna za stvaranje jedinstvenog opuštajućeg iskustva. Usredsredi se na svako čulo. 

Zapali omiljenu sveću, jer čulo mirisa toliko može da učini za nas. Aroma citrusnog voća će te lagano odvesti na neke daleke, ali nezamislivo lepe predele. Ne zaboravi soli za kupanje koje imaju neverovatnu moć kada je regulisanje stresa u pitanju. Kada to pripremiš, ostaje samo još da izabereš opuštajuću muziku i da zatvoriš oči. 

Charonika mirišljave sveće i soli za kupanje će ti pružiti upravo takvo iskustvo. Pravi mali Kleopatra tretman u sopstvenom domu. Kako to samo sjajno zvuči!ž


Maska za lice

Sam čin stavljanja omiljene sheet ili kremaste maske će te već prebaciti u mood za relaksaciju. To je onako baš spa momenat. 

Da bismo malo olakšali situaciju, pokrenuli smo By-product beauty rubriku u kojoj ćeš pronaći sjajne recepte za omiljene poslastice, ali i savete kako da od prirodnih sastojaka napraviš sopstvene beauty proizvode. Upravo tamo ćeš pronaći i inspiraciju za savršene homemade maske za lice. 

A ako si malo lenja :), ili jednostavno nemaš vremena za te “eksperimente”, kod nas na shopu ćeš pronaći predivne sheet maske koje mogu učiniti toliko toga za tvoju kožu lica, a istovremeno ti pružiti spa ugođaj. 

 

Udahni, izdahni

Verovatno ti je već poznato da pravilna tehnika disanja može puno uraditi za naše mentalno zdravlje. Još ako tome dodaš neki umirujući miris, opuštanje svih čula je neizbežno. Udahni tri puta duboko kroz nos, ispuni trbuh vazduhom, a zatim izdahni. Ova dobro poznata metoda zaista povećava osećaj smirenosti, a umanjuje nagomilani stres. A što se mirisa tiče, lavanda je najbolji izbor jer ništa ne umiruje kao ta neodljiva aroma. 

Nikel Tonik lavanda s organskom lavandom je blagi bezalkoholni tonik, neguje i obnavlja kožu, osvežava, čisti, umiruje, uravnotežuje lucenje sebuma, sužava pore. Toliko benefita za tvoju kožu, ali i čulo mirisa. 

 

Masaža

Već sama reč opušta i stvara spa sliku, zar ne? Bilo kakav vid masaže sigurno će doprineti da se tvoje telo, ali i koža regeneriše. Možda masaža lica sa svojim omiljenim beauty proizvodima? Ovaj tip masaže će te sigurno opustiti, ali i omogućiti svim hranljivim sastojcima iz proizvoda da dublje prodru u kožu. 

Pročitaj i... Tretman ledom i masaža lica kod kuće

A za masažu tela bilo bi super da imaš nekog sa kim si “zaglavila” u karantinu. :) Partner, cimerka ili neko od ukućana. Sve što ti treba je takođe neka fina sveća, muzika i odgovarajuće ulje. 

Charonika Relax ulje čini upravo ono što i sam naziv kaže - opušta. Napravljen od predivne kombinacije ulja koji neguju tvoje telo i opuštaju um.

Piling tela

Piling je mnogo više od jednog koraka u beauty rutini. Piling tela je ritual u kojem možeš uživati, a koji kao rezultat daje baršunastu, podmlađenu i osveženu kožu. Prelepo, zar ne? Charonika pilinzi mogu biti sjajno rešenje jer među njima možeš pronaći miris koji najviše odgovara tvom senzibilitetu, ali i boju koja se najbolje uklapa u tvoj mali spa centar. 

Piling tela se radi postepeno i lagano, od stopala prema gore. A sve što treba da znaš o ovom ritualu pronaći ćeš u tekstu… Pilingom do kože bez mana

Isključi se

Jedan od osnovih razloga zašto nas tretmani u spa centrima toliko opuštaju je i taj što se od nas zahteva da sve isključimo. Nema telefona, kamera, poruka, mejlova, ni veštačkog svetla. Samo blaga svetlost sveća i opojni mirisi. Nema i sata, jer je važno da izgubimo osećaj za vreme. Našem umu je preko potrebno da, s vremena na vreme, potpuno izgubi pojam o vremenu, a nama da se u potpunosti isključimo. 

Tako isto bismo trebali postupiti i u spa centru u svom domu. Ostavi telefon u drugoj sobi, 2 sata bez notifikacija će ti sigurno prijati. Umesto toga, ponesi omiljenu knjigu ili časopis u kupatilo. I opusti se. Dopusti svim svojim čulima da se potpuno regenerišu. 

Leave a comment

All comments are moderated before being published