Kako socijalna distanca utiče na našu kožu i kosu?

Preporučeno socijalno distanciranje podrazumeva fizičko udaljavanje kako ne bismo ugrozili sebe ili druge. Međutim, to ne znači da treba da se udaljiš od sebe. Naprotiv, sada više nego bilo kada možeš i trebalo bi da se posvetiš sebi. 

Usred širenja koronavirusa, ljudi provode puno više vremena u zatvorenom prostoru što je dovelo do jedne zanimljive pojave: po društvenim mrežama žene širom sveta objavljuju neočekivane efekte na svojoj koži i kosi. 

Već primećujem promene s obzirom da se ne šminkam, osim minimalne šminke kada imam poslovni video call. Prilično osvežavajuće za moju kožu. 

Moj posao zahteva tešku šminku svakog dana. Ovo je toliko oslobađajuće. Koža je bukvalno sinula. Nastojim biti hidrirana, to je jedno od osnovnih pravila za zdravu kožu. 

Ovo su samo od nekih komentara. Pored manjeg korišćenja šminke, ali i manje izloženosti različitim toksinima iz okruženja, tu je i višak vremena koje možemo posvetiti svojoj dnevnoj rutini. Takođe, ako ti je dosadno, možda je baš sad vreme da napraviš “veliko čišćenje” svojih polica u kupatilu. Reši se onih proizvoda kojima je istekao rok trajanja, koji imaju sumnjivu deklaraciju i zameni ih prirodnim sastojcima i bezbednim tubicama. 

Zapamti, koža voli rutinu i zato ne odustaj od svojih malih i dragocenih rituala. A mi ti u nastavku donosimo par korisnih saveta koje ćeš lako prisvojiti i primeniti. 

Pravilno pranje lica

Ovo je najvažniji korak u rutini, a to što smo zaglavljeni u kućama nije opravdanje da ga preskočimo. I u zatvorenom prostoru, na koži se skuplja prljavština, zato pažljivo i detaljno operi lice. 

Wash Your Face je USDA organsko, super nežno sredstvo za pranje lica i to za sve tipove kože. Lagani miris sa esencijalnim uljem limunske trave, bez parabena, sulfata i ostalih sintetika, pogodno je i za najosetljiviju kožu. A odlično je i za brijanje!

Obavezan detoks

Koža je naš najveći organ i ovaj odmor će joj sigurno prijati. Zašto je ne bismo dodatno “obradovali” detoksom koji će je potpuno oporaviti?

Dizajniran za svakodnevnu upotrebu, prevazilazi uobičajeno čišćenje. Lagana tekstura, ali snažna u delovanju. Ovaj bogati serum je pun aktivnih supstanci koje detoksifikuju, obnavljaju i štite vašu kožu.

Kosa takođe zaslužuje odmor

Koliko god da koristimo zaštitne preparate, topli uređaji za stilizovanje štete našoj kosi naročito ako ih učestalo koristimo. Iskoristi ovo vreme da je oporaviš od uređaja i ponekad je prirodno osuši. Pruži joj intenzivnu negu i neophodnu vlagu. 

Univerzalna nutritivna krema sa bergamotom i ekstraktom božura može se koristiti ne samo za kosu, već i za telo. Intenzivno neguje kosu i daje koži neophodnu vlagu.

Leave a comment

All comments are moderated before being published