Kako zaštititi kožu od higijenskih maski za lice?

Ako karantin, globalna nezaposlenost, egzistencijalna pretnja čovečanstvu i uticaji na društvenim mrežama nisu bili dovoljno strašni za ove dane u izolaciji, loše stanje kože je kap koja će preliti čašu.

Srećom, to je nešto nad čim možemo imati kontrolu, za razliku od ostalih užasa koji se događaju u svetu upravo sada. Higijenske maske za lice mogu i te kako oštetiti našu kožu, ali zahvaljujući ovim savetima, možemo izbeći ono najgore i održati našu kožu lepom i zdravom.

Nežno očisti lice

Za prevenciju iritacija, preporučuje se da opereš lice vrlo nežnim sredstvom za čišćenje - takođe možeš razmisliti o gelu na bazi neke kiseline kako bi očistila kožu od bakterija. Predlaže se upotreba sredstava za čišćenje sa alfa ili beta hidroksi kiselinama, poput glikolne ili salicilne kiseline, koje su dobre za akne (mada ih treba izbegavati ako se boriš sa dermatitisom).

Blago sredstvo za čišćenje poput PLANT Apothecary Wash Your Face organske kupke za lice je sjajno za smanjivanje iritacije. Ovo super nežno sredstvo pogodno je za sve tipove kože. Lagani miris sa esencijalnim uljem limunske trave, bez parabena, sulfata i ostalih sintetika, pogodno je i za najosetljiviju kožu. A odlično je i za brijanje!

Isprobaj tonik ili maramice za čišćenje lica sa vitaminom B5

Ako osetiš da ti se lice previše znoji, probaj Patchology Clean AF vlažne maramice. Reci zbogom šminki, znoju i prljavštini. Samo odmotaj jednu od ovih maramica za čišćenje i obriši kožu kako bi se osvežila nakon napornog dana. Vitamin B5 pruža maksimalnu vlažnost, biotin divan sjaj „iznutra“, a folna kiselina detoksikaciju i prečišćavanje pora. Čisto lice u samo jednom koraku!

Sa stanovišta prevencije nečistoća na koži, glavni cilj je stvaranje čistijeg okruženja unutar kože sa manje bakterija. Najlakši i najbrži način za to je nanošenje nežnog, antibakterijskog tonika, poput Nikel Tonik Ruža. Blag, bez alkohola, za svežinu i novu energiju tvoje kože. Osvežava, umiruje, pogodan kao obloga za umorne oči. Nanesi ga na pamučnu vatu i jednom do dva puta dnevno očisti lice.

Ako je potrebno, upotrebi tešku artiljeriju

Da bi sprečila da se nečistoća nakupi na licu, stavi PLANT Apothecary Matcha Antioxidant masku za lice. Matcha organska antioksidantna maska kombinuje prečišćavajuće osobine bele gline sa moćnim antioksidansima organskog zelenog čaja u prahu. Studije pokazuju da smanjuje upalu i bori se protiv štetnih slobodnih radikala. Mešavina sadrži i organsko esencijalno ulje kamilice, poznato po umirujućim, anti-nadražujućim svojstvima.

Hidratacija i obnova

Ukoliko imaš iritaciju, isprobaj Nikel Probiotik kremu koja sadrži mlečni protein koji minimalizuje reakcije uzrokovane iritacijom kože, smanjuje vreme trajanja upale i ubrzava oporavak fiziološkog stanja kože. Pogodna za oštećenu kožu, crvenilo i/ili ljuskanje kože, seboreični dermatitis, kao pomoć u terapiji psorijaze. Ne sadrži kortikosteroide, dermatološki testirana i mogu je koristiti i deca i odrasli.

Ako je i tvoja koža iziritirana zbog higijenskih maski, isprobaj neki od navedenih proizvoda. Voleli bismo da mogu rešiti sve probleme koje trenutno ugrožavaju čitav svet, ali pomoći sebi je dobar početak.

Leave a comment

All comments are moderated before being published