Nagradu za najpopularniji sastojak dobija niacinamid!

Teško za izgovoriti, ali veoma lako za upotrebu!

Šta niacinamid može učiniti za tvoju kožu?

Niacinamid, poznat i kao nicotinamid, jeste aktivna forma niacina – vitamina B3. Ova grupa vitamina je poznata po tome što umiruje i leči. To je takođe ona vrsta vitamina koju jedemo, ali ovo konkretno ide na kožu. Niacinamid u nezi kože je rastvorljiv u vodi, što znači da se lako apsorbuje u našu kožu i telo, ali takođe brzo napušta telo. Zato ga treba redovno dodavati. Nešto poput toga što stalno dodajemo mleko u kafu.

Niacinamid možeš pronaći u raznim beauty proizvodima. Naravno da ga i naši proizvodi imaju, ali o tome ćemo malo kasnije.

Aaa... koje tačno benefite ima naša koža od ovog popularnog sastojka?

Koristi od niacinamida su beskrajne: savršeno ojačava oslabljenu kožnu barijeru, pojačava vlažnost, ublažava bore, poboljšava tonus i teksturu kože i reguliše proizvodnju ulja, ako imaš masnu kožu.

A ako nas pitaš, naša omiljena prednost niacinamida je to što poboljšava barijeru kože i „blokira“ prljavštinu, a može i da se zaleče određena oštećenja. Da, baš zna da umiri našu dragu kožu bilo da si je previše izložila prljavštini, preterala sa pilingom ili si upotrebila agresivne proizvode.

Ko može koristiti niacinamid?

Ovaj super sastojak je dobar za sve tipove kože i sve starosne dobi. Posebno je efikasan za one kojima su pore zapušene, koža iritirana ili suva. Smiruje crvenilo, pa su niacinamid + akne dobar tandem.

Niacinamid ti takođe može pomoći da hidratantna krema deluje još bolje. Pomaže tvojoj koži da zadrži vlagu, pa će svaki hidratantni proizvod koji koristiš biti još efikasniji. Hvala ti dragi naš niacinamidu, hvala za sve!

Da li se može kombinovati sa retinolom? A sa vitaminom C?

Da, da, da! Niacinamid je toliko društven sastojak i jako se lepo slaže sa drugim sastojcima.

Možeš ga kombinovati sa vitaminom C, retinolom, peptidima, hijaluronskom kiselinom, AHAS-om, BHA, mlečnom kiselinom i antioksidansima. Postoji izvesna zabrinutost zbog mešanja niacinamida i vitamina C i stvaranja novog jedinjenja: niacina. Jedna malo fensi reč koja može rezultirati: crvenilom kože. Ako imaš osetljivu kožu i ne želiš da postaneš naučnik u svom kupatilu koji proizvodi niacin, samo koristi niacinamid i vitamin C u različitim danima ili pusti da se jedan u potpunosti upije pre nanošenja drugog.  

Da li nam je stvarno potreban niacinamid?

Tvoje telo neće prirodno proizvesti niacinamid. Baš kao što prirodno ne možeš imati pink nokte. Ali pink nokti i niacinamid u tvojoj rutini će učiniti da stvari izgledaju puno lepše i da se osećaš bolje.  

Niacinamid za kožu je poput zagrljaja na kraju teškog dana: sve je izgleda puno bolje nakon njega.

U kojim proizvodima možeš pronaći niacinamid?

E stigli smo do omiljenog pitanja. Ovo su neki od naših beauty favorita koji u svom sastavu sadrže niacinamid:

FlashPatch hidratantni gelovi za usne

Peptidi i ekstrakt zelenog čaja savršeno umiruju i pružaju zaštitne antioksidante. Niacinamid povećava nivo ceramida i slobodnih masnih kiselina kako bi usne ostale mekane i vlažne. Hidratantni gelovi za usne poboljšavaju oblik i volumen usana, tako da su tvoje usne uvek spremne za šminku i polazak.

Lip service Gloss-to-balm tretman

Formulisan sa hijaluronskom kiselinom, alojom i medom za hidrataciju, ovaj jedinstveni tretman pružiće tvojim usnama neverovatnu mekoću. Neodoljiv sjaj, ali istovremeno hranljivi balzam.

Night CloudMasque obnavljajuća maska

Ova lagana maska za spavanje vraća vlagu i mladalački izgled kože dok ti spavaš, što znači da ćeš se buditi sveža i spremna za nove radne pobede. Super-hidratantna hijaluronska kiselina, anti-aging Retinol i Peptidi i 17 ekstrakata biljaka se ujedinjuju preko noći kako bi ti imala kožu iz snova.

Leave a comment

All comments are moderated before being published