Najčešća karantinska beauty pitanja

Možda deluje suviše neozbiljno baviti se negom kože dok ceo svet čeka da se ova situacija okonča, ali istina je da je pitanje nege kože od izuzetnog značaja sada kada smo veći deo svog vremena zatvoreni u kući. Plus, beauty rituali su prijatni, mogu nas smiriti i svakodnevno nas podsećaju da sebe ne smemo zaboraviti. A to nam je svima potrebno. 

Kada smo počeli da radimo od kuće, zanimalo nas je kako provođenje toliko vremena u zatvorenom prostoru može uticati na naš život, našu kožu i rutinu nege.

Hajde da vidimo neka od najčešćih pitanja kada je u pitanju nega kože u karantinu.  

Neobično je provoditi toliko vremena u zatvorenom. Kako to može uticati na našu kožu?

Verovala ili ne, koža se u ovoj situaciji jako dobro oseća. Gradovi su toliko zagađeni, a slobodni radikali su svuda; dakle, karantin je donekle pozitivna stvar. Barem za našu kožu.

Da li još uvek lice treba čistiti i ujutru i uveče?

Definitivno će ti biti potreban toner da uravnotežiš i hidriraš kožu, ali ujutru nije nužno oprati lice. Dakle, preporučuje se jedno čišćenje dnevno , zavisno od tvog tipa kože. Ako ti je koža izrazito masna, onda bi trebalo da umivaš lice dva puta dnevno. Ako nije, dovoljno je jednom, i to uveče.

22|11 penušavo sredstvo ćeš obožavati jer ga možeš koristiti kao sredstvo za čišćenje, ali i kao masku za lice. Jedinstvena formula ovog proizvoda se lako rastvara u vodi, ne peni, ostavlja tvoju kožu svežom i mekom (i nikada nezategnutom).

Šta je sa kremom za sunčanje? Pošto ne provodimo toliko vremena napolju, da li je zaista potrebna?

Verovatno u kući imaš prirodnu svetlost. Tako da je nošenje visokokvalitetnog SPF-a fenomenalno i važno ako radiš blizu prozora, jer UV zraci mogu proći kroz njih. Nosi kremu za sunčanje svaki dan, bez obzira da li izlaziš ili ne. Takođe, većina nas koristi svoje dvorište ili terasu kako bismo malo udahnuli svež vazduh. Tad je posebno važno da se setimo SPF kreme.

Zaštiti kožu od sunca sa ovom divnom kremom za sunce iz Merakija. SPF 30 krema za sunčanje sa visokom zaštitom deluje protiv UVA i UVB zraka.

Šta je sa šminkom?

Žene, svedite šminkanje na minimum. Sada barem imamo priliku za to. Koži će svakako prijati ovaj odmor. Ako moraš da nosiš šminku, jer i dalje ideš do firme ili često imaš video sastanke, gledaj da bude što laganija kako ne bi bespotrebno zapušavala pore.

Kakve kućne tretmane lica bi trebalo da radiš dok se ne vratiš u kancelariju?

Pokušaj da se posvetiš koži lica jednom nedeljno, i to svake nedelje. Tada odradi sve svoje rutine, stavljajući kreme, retinol i slične stvari. Recimo, od ponedeljka do subote možeš praktikovati jednostavniju rutina, a nedelju posveti kompleksnijim tretmanima.

Meraki piling za lice je proizvod koji nežno čisti kožu, uklanja mrtve ćelije kože i aktivira obnavljanje ćelija. Proizvod je bogat sastojcima koji neguju i hidriraju kožu, ostavljajući je mekanom i sjajnom. Meraki piling za lice je pogodan za sve tipove kože i može se koristiti 1-3 puta nedeljno u zavisnosti od potrebe i želje. 

Maska za ruke? Da li se maska za lice može koristiti na rukama?

Zašto da ne? Na primer, krema za ruke nije dovoljno učinkovita, jer sada puno češće peremo ruke što može dodatno isušiti kožu. Maska za lice na rukama ti može biti od pomoći. Maslinovo ulje takođe možeš koristiti za negu ruku.

A možda su i Meraki vlažne rukavice baš ono što tražiš. Rukavice su jednostavne za upotrebu, a stvorene su da daju dodatnu vlagu i hranu našim rukama. Posebno su pogodne za suve ruke.

U redu, da sumiramo, šta je najbitnije da zapamtimo?

Ne preteruj dok ste u karantinu. Ne moraš svaki dan stvaljati masku na lice i ili čistiti prečesto samo zato što ti je dosadno. Treba nositi kremu za sunčanje. Pravilno pranje lica je vrlo važno - ne idi u krevet bez toga samo zato što si čitav dan bila u pidžami.

Leave a comment

All comments are moderated before being published