Problematika i rešenje: Saznaj sve o svom tipu kože

Verovatno ste do sada pročitali mnogo blogova i saveta za svakodnevnu negu kože. Ali, da li znate dovoljno o svom tipu kože?


Tip kože se može menjati vremenom. Na primer, mlađi ljudi imaju veće šanse da imaju normalan tip kože u odnosu na starije.


Dakle, u čemu je razlika? Vaš tip kože zavisi od sledećih stvari:


  • Koliko je vaša koža vlažna, što utiče na njenu elastičnost.
  • Koliko je masna, što utiče na njenu mekoću.
  • Koliko je osetljiva.

Svako od nas se barem jedanput u životu susreo s nekim tegobama kože i problemima koji su bili uzrokovani različitim unutrašnjim i spoljašnjim faktorima. Najčešće tegobe s kožom kod odraslih su masna ili suva koža, bore, akne, pege, osetljivost, crvenilo i drugo.


Da bi koža ostala zdrava, glatka i gipka, potrebna joj je nega. Dovoljno tečnosti, dobra prokrvljenost i protok limfe, dovoljno hranljivih supstanci i sposobnost kože da se sama oporavlja i obnavlja.


Gotovo svakog dana možemo čuti da se na tržištu pojavio novi sastojak, tehnologija ili proizvod za negu kože. Nemojte nas pogrešno shvatiti - mi obožavamo inovacije. Ali kako da u moru tih informacija i ponuda izaberemo ono najbolje? Mišljenja smo da se u prirodni nalazi odgovor za sve naše probleme u vezi kože i da je ključ u jednostavnim formulama.


Koža je polupropusna membrana. Sve što na nju stavimo, ako ima dovoljno sitnu molekulu, apsorbovaće se i ući u krvotok. Stoga je povratak prirodi nužan za očuvanje našeg zdravlja i lepote naše kože. Upravo zato je Nikel odlično rešenje za vas! Ovaj hrvatski brend nudi prirodnu kozmetiku farmaceutskog kvaliteta, čistu, oslobođenu od dodataka koji bi mogli štetiti, a koja, uz negu, pomaže u otklanjanju i tegoba kože.


Stanja i tegobe kože


Nega masne i mešovite kože


Masna koža može izazvati puno neprijatnosti. Oni koji imaju ovaj problem, znaju o čemu pričamo. Veoma je važno da se ovaj tip kože neguje na pravilan način tokom cele godine. Nikel proizvodi će vam omogućiti mat izgled lica, a da se pri tom koža ne isušuje.


Probajte blagi EKO gel s hamamelisom, narandžom i lavandom. Temeljno čisti pore i uklanja suvišnu masnoću koja dovodi do nastajanja akni i mitesera. Tonik lavanda s organskom lavandom je blagi bezalkoholni tonik, koji neguje i podstiče obnavljanje kože. Osvežava, čisti, umiruje, uravnotežuje lučenje sebuma i sužava pore. Krema protiv akni s čajevcem smanjuje lučenje lojnih žlezda a samim tim i pojavu bubuljica, pri tom ne isušujući kožu. Ove proizvode možete koristiti za dnevnu i noćnu negu. Na kožu lica (ili tela), koju ste prethodno očistili i umili Gelom za umivanje s hamamelisom i Tonikom od lavande, nanesite kremu s čajevcem.


Mešovita koža je karakteristična po tome što je koža lica sjajna, meka, malo više suva zimi i masnija leti i nije previše osetljiva. Područje sredine lica (T-zona: čelo, nos i brada) obično je masnije dok su ostali delovi, posebno oko jagodica i predeo oko očiju, suvi.


Mešovitu kožu umivajte Gelom za umivanje s hamamelisom. Nakon umivanja, na svoje lice nanesite Tonik lavanda, kako ne biste isušili svoju kožu. Masni deo kože (T-zonu tj. čelo, nos i bradu) negujte laganom Hidratantnom kremom s narandžom, a suvi deo Bogatom hidratantnom kremom sa smiljem. Pre kreme na masne i na suve delove svoje kože nanesite 3 kapi Ulja noćurka. Barem jedanput nedeljno napravite piling Blagim pilingom s maslinom, a nakon pilinga "napunite" svoju kožu vlagom koristeći Hidratantnu masku!


Nega suve i osetljive kože


Suva koža je tanka i nežna. Sklona je crvenilu, ljuštenju i vrlo ranom nastanku bora. Zaštitni površinski hidrolipidni sloj suve kože je vrlo tanak, što umanjuje zaštitnu funkciju kože. Suva koža je vrlo osetljiva na promene temperature okoline, vetar, sunce i hemijske agense.

Nikel nega za suvu kožu obnoviće i ojačati hidrolipidnu barijeru i nahraniti suvu kožu i sprečiti transepidermalni gubitak vlage.


Za dnevnu negu koristite Bogatu hranljivu kremu sa smiljem u kombinaciji s Uljem divlje ruže. Za intenzivno obnavljanje, umesto Ulja divlje ruže, pre kreme na svoju kožu nanesite 2 kapi Eliksira protiv bora s 12 biljaka. Za noćnu negu koristite Hranljivu kremu s ružom ili za intenzivnu negu vrlo bogatu Nikelnutris hranljivu kremu s narandžom i smiljem. Za negu suve kože tela koristite Royal Body Mleko sa matičnim mlečom, a za masažu Ulje zimska bajka. Svakih par dana nahranite svoju kožu naizmenično: jedanput s Hranljivom maskom s ružom, a drugi put s Hidratantnom maskom s narandžom.


Osetljivu kožu najčešće karakteriše suvi tip kože, ali može biti i svaki drugi tip kože. Osetljiva koža reaguje jače na svetlo, hemijske supstance, atmosferske promene i stres. Intenzitet reagovanja je jači na mestima gde je koža tanja. Osobe s osetljivom kožom tvrde da ne podnose nikakve kozmetičke preparate, obično isprobaju razna kozmetička sredstva, tako da je teško utvrditi uzrok nepodnošljivosti. Kozmetički preparati za negu osetljive kože ne biraju se prema tipu kože već se biraju hipoalergeni preparati s protivupalnim komponentama i umirujućim delovanjem.


Nikel nega za osetljivu kožu pružiće joj olakšanje, obnaviće epiderm i zaštititi je od štetnih uticaja okoline. Svoju negu započnite Tonikom ruža. Negu nastavite fantastičnom kremom na koju ste dugo čekali: Bogatom kremom s cvetom pasiflore. U zimskim mesecima ona je "kaputić" za vašu kožu, koji štiti od hladnoće i klimatskih promena. Pre kreme na svoje lice nanesite 2 kapi Ulja divlje ruže ili Ulja noćurka. Jedanput nedeljno svojoj osetljivoj koži darujte Hidratantnu masku s narandžom!Nega normalne kože


Normalna koža lica okarakterisana je dobrom prokrvljenošću i uravnoteženim lučenjem lojnih i znojnih žlezda. Površinski hidrolipidni sloj nije istanjen i čuva vodu i druge sastojke. Izgled normalne kože je baršunast, „zdrave“ boje i malih pora. Normalni tip kože obično u starijoj dobi prelazi u suvi tip, pa pravilnom negom od mladosti treba što duže odložiti taj prelaz.


Zadatak Nikel proizvoda za negu normalne kože je što duže sačuvati takvo normalno stanje kože. Svoju negu započnite Energizirajućim tonikom. Potom nanesite laganu Hidratantnu kremu s narandžom ili Bogatu hidratantnu kremu sa smiljem. Za noćnu negu koristite Bogatu hranljivu kremu sa smiljem. Pre kreme na svoje lice nanesite 2 kapi Ulja noćurka. Jedanput nedeljno napravite piling Blagim pilingom s maslinom. Nakon pilinga nanesite Hidratantnu masku s narandžom. 

Leave a comment

All comments are moderated before being published