Sheet Mask vs Cream Mask

Svet je načisto poludeo za maskama za lice. Ali uzimajući u obzir benefite ovog koraka u svakodnevnoj rutini, u potpunosti nam je jasno zašto je to tako. 

One toliko toga pružaju našoj koži, tako da, ako već ne praktikuješ ovo u svojoj beauty rutini, vreme je da počneš. Stavljajući masku na lice je nešto poput izjave ljubavi svojoj koži. 

Pitanje koje se često postavlja je: koja je razlika između sheet maski i onih u kremastoj teksturi? 

Pa hajde da sumiramo par osnovnih stvari za oba tipa. 

Sheet Mask

Sheet maske su papir namočen serumom, vlaknima ili gelom. Dizajnirane tako da staju preko lica sa isečenim delovima za nos, oči i usta. Obično uključuju sastojke poput hijaluronske kiseline i vitamina koji tvojoj koži pružaju brzu i laku hidrataciju i hranljive materije. Sheet maske se obično koriste za dodatnu vlagu, kao i za veći sjaj i energiju kože. Najbolje su za tipove kože kao što su suva i normalna. Neki preferiraju sheet maske više nego kremaste, jer se lice ne mora prati nakon njihove upotrebe, već se samo otkloni sa lica i utrlja ostatak seruma u kožu nakon čega ide sledeći korak poput hidratantne kreme za svakodnevnu negu. 

Patchology sheet maske

Tradicionalne maske zahtevaju 20 minuta, ovim sjajnim maskicama je potrebno svega 5 minuta da deluju. Nekoliko vrsta za različite potrebe i problematike kože. Izaberi onu koja tebi najviše odgovara

Cream Mask

Kremaste maske mogu biti veoma različite, ali najpopularnije su one od gline ili blata. Koriste se za uklanjanje toksina i nečistoća sa kože. Ove vrste maski su obično bolje za masnu kožu - posebno maske od gline, jer “usisavaju” sva ulja koja su duboko u našim porama. Odlične su i za kožu sklonu aknama. Možeš ih koristiti i kao “selektivni” tretman ako imaš dosadne bubuljice na licu ili samo naneti na T-zonu, najviše do tri puta nedeljno, ne ostavljajući duže od 20 minuta. Nakon toga, isperi masku sa lica i nastavi sa daljim koracima u svojoj rutini. 

22|11 cosmetics 2u1 sredstvo

Ovaj sjajan 2u1 proizvod se može koristiti kao sredstvo za čišćenje, ali i kao maska za lice pre svega zbog toga što sadrži belu glinu koja čisti kožu na dubljem nivou. 

Beauty eksperiti kažu da su sheet maske pogodne za svakodnevno korišćenje, dok kremaste treba ograničiti na najviše tri puta nedeljno. Istina je da sve zavisi od naše kože i njenih potreba. Uvek biraj one maske sa bezbednim i prirodnim sastojcima, bez štetnih materija i slobodno testiraj šta tvojoj koži najviše prija. 

Leave a comment

All comments are moderated before being published